Budi dio naše mreže

Koncert "Advent na Šalati" Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu pratite u programu Hrvatskog katoličkog radiju u petak, 18. prosinca, s početkom od 18 sati.

/ anh

Prihod od ovogodišnjeg “Adventa na Šalati” ići će za potrebe Caritasa župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju na padinama Medvednice.

U Čučerju su, naime, obiteljske kuće teško stradale u velikom potresu 22. ožujka ove godine o čemu je Hrvatska katolička mreža vrlo iscrpno izvještavala i najnovije, nedavno, pozivala na angažman za potrebe popunjavanja zaliha župnoga caritasa koje su se potpuno ispraznile zbog nevolja u kojima su se zatekli stanovnici tog mjesta u bližoj okolici grada Zagreba.

Nadbiskupska klasična gimnazija u Zagrebu – kao organizator tog koncerta – poziva sve da se priključe u ovom djelu ljubavi uplatom na žiro račun škole: HR8023600001101514634 s naznakom “Advent na Šalati”.

Samo dvije godine ranije, dok nismo mogli ni slutiti da će nas ovog došašća dočekati stroga karantena i distanca od bližnjega, sve je bilo potpuno drugačije.

Tradicionalni koncert “Advent na Šalati” zbio se, naime, u potpuno drukčijem ozračju.

Nastupalo je devet katoličkih gimnazija s više od 300 učenika koji su, nakon pojedinačnih izvedbi, zajedno otpjevali “Magnificat”.

Sve je završilo druženjem u sportskoj dvorani škole.

Podsjetimo priloženom fotografijom na završnu izvedbu prije dvije godine u sklopu koncerta ‘Advent na Šalati’:

Advent na Šalati 2018. (Foto: facebook Nadbiskupske klasične gimnazije)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja