Budi dio naše mreže

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je 29. prosinca izaslanstvo Hrvatskoga nogometnog saveza, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

/ hjb

Predsjedniku Saveza Marijanu Kustiću, a posebno izborniku Zlatku Daliću, kardinal Bozanić čestitao je na velikom uspjehu i osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Kataru, kao i na afirmaciji brojnih vrjednota u hrvatskom narodu koje su došle djelovanjem hrvatske nogometne reprezentacije.

Susret kardinala Bozanića i delegacije HNS-a / Foto: TUZN

Predstavnici HNS-a poručili su da se u reprezentaciji vode obiteljskim vrjednotama, domoljubljem i vjerom, zahvaljujući kojima su, uz nogometno umijeće, došli do iznimnih postignuća. Dodavši da je njegovanje zajedništva u hrvatskom narodu jedan od ciljeva Saveza, kardinalu su predstavili važnost gradnje primjerenoga nogometnog stadiona u Zagrebu.

Kardinal Bozanić osvrnuo se na značaj reprezentacije u suvremenome hrvatskom društvu u vrijednosnom smislu te na njezinu ulogu u učvršćivanju snage hrvatskoga zajedništva u što su utkani rad, požrtvovnost, skromnost, solidarnost i nenametljivost.

Naglasio je da Zagrebačka nadbiskupija daje podršku nastojanjima da Hrvatska i Zagreb imaju nogometni stadion kakav zaslužuju, pogotovo s obzirom na velike nogometne uspjehe. Poželio je da reprezentacija i nadalje njeguje vrjednote oko kojih se sada okupila, a članovima reprezentacije i u budućim natjecanjima zajamčio svoju molitvenu blizinu.

Susret kardinala Bozanića i delegacije HNS-a / Foto: TUZN

Predsjednik Kustić i izbornik Dalić kardinalu Bozaniću su u znak zahvalnosti za potporu reprezentaciji predali brončanu medalju sa Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Kataru, istovjetnu kakvu su dobili i hrvatski reprezentativci. Kardinal Bozanić na dar je dobio i dres hrvatske nogometne reprezentacije s imenom kapetana Luke Modrića. Kardinal je pak izborniku Daliću i reprezentaciji darovao medalju s likom sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske, srebrno-zlatnoga sjaja, te poželio da ih taj sjaj prati i u budućim natjecanjima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja