Budi dio naše mreže

Zagrebački nadbiskup u miru kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju 19. studenoga 2023. godine euharistijsko slavlje u Župi sv. Martina biskupa u Dugom Selu, tijekom kojega je krstio Kristijana, deveto dijete obitelji Tominac.

/ mk

Na misnom slavlju koncelebrirali su preč. Ivan Valentić, župnik i dekan Dugoselskog dekanata, te vlč. Marko Vuković, Kardinalov tajnik i asistent na Katedri pastoralne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Kardinal Bozanić u homiliji je kazao kako nije dovoljno imati talente i sposobnosti, već “treba raditi, nastojati i ustrajno ići dalje i tek tada se izvršava ono što je Bog zacrtao za naš život. Mi smo ovdje postavljeni da razmjerno mogućnostima i sposobnostima doprinosimo da život ide dalje i da se svijet razvija.”

“Čovjek je sustvoritelj Božji; pomoćnik Bogu u onome što je Bog namislio s nama učiniti. Dao nam je darove, mogućnosti, daje nam vrijeme i zdravlje”, dodao je Kardinal te tumačeći Evanđelje o talentima istaknuo kako je važno iskoristiti ono što imamo jer je “svatko od njih maksimalno iskoristio svoje talente, svoje sposobnosti i mogućnosti te svoje vrijeme da nešto učini.” Naglasio je kako sve u životu traži ustrajnost, ali i otvorenost.

Na kraju homilije kardinal Bozanić poručio je kako danas možemo reći “neka je blagoslovljen Bog za ovaj novi dar, za maloga Kristijana, koji je dar svojim roditeljima. Pred njim je život, njemu se otvara život. Neka je blagoslovljen Bog i zbog toga što su roditelji bili otvoreni tom talentu, tom daru. Ne treba se bojati, već molimo Boga da nas oslobodi od tolikih strahova koji nas sprječavaju da u životu učinimo nešto dobro”, zaključio je Kardinal.

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja