Budi dio naše mreže

Nakon potresa u Zagrebu 22. ožujka, mnoge su slike i snimke kružile o stanju Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, gdje se čitav strop urušio. Tri tjedna nakon urušavanja, pripreme za obnovu su već u planu, no kako bi se ono moglo ostvariti, potrebni su volonteri, javljaju iz Volonterskog centra SKAC-a. 

/ ps

Naime, prije početka čišćenja i radova, potrebno je napraviti popis inventara u Bazilici, kako bi se mogao izraditi projekt obnove. Stoga, svi koji imaju iskustva iz područja arhitekture, građevine, povijesti umjetnosti ili restauracije, a imaju volje, dobrodošli su doprinijeti u obnovi Bazilike. Ukoliko postoje i oni koji nemaju iskustva iz tih polja, a ipak su voljni pomoći i oni su dobrodošli. Volonteri iz SKAC-a naglašavaju kako je bitna preciznost, točnost i usmjerenost na detalje.

Boravak i rad su na vlastitu odgovornost.

Popis inventara će se raditi u srijedu, 8. 4. i u tjednu od utorka 14. 4. do 17. 4., u terminu od 9 do 16 sati. Moguće je volontirati za vrijeme cijelog termina, jedan ili više dana, a moguće je samo i pola dana sudjelovati. S obzirom da se posao obavlja u opasnome okruženju, potrebna je visoka razina samoopreza, poručuju iz SKAC-a, stoga je boravak i rad na vlastitu odgovornost, a zaštitna oprema će biti osigurana.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, možete se prijaviti i odabrati termin dolaska na ovu poveznicu, a za sve dodatne upite, možete kontaktirati volonterski.centar@skac.hr.

Bazilika Srca Isusova nakon potresa./Foto: SKAC

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja