Budi dio naše mreže

Ključna riječ: skac

3D FORMACIJA Jesi li spreman mijenjati svoj život s Bogom?

Trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti 3D formacija otvara prijave za akademsku godinu 2021./2022. Cilj programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

Posljednji poziv na prijave za duhovne vježbe na Modravama!

Prijave traju do 30.6. i još je malo mjesta ostalo za radnike posljednje ure. Ostaje još vremena da se pripraviš za to jednostavno ljetovanje među maslinama, pod suncem, zvijezdama i šatorima, u zagrljaju toplog mora i visećih ležaljki, u istom jatu s ribama, pticama i dušama koje žele roniti u dubinu odnosa s Bogom i letjeti u visine Ljubavi", stoji na mrežnoj stranici SKACA. Detalje o prijavama donosimo u nastavku.

Donacije za Modravski brod

Svatko tko je nekada bio na Modravama zna da je brod nužno sredstvo za sve što se tamo događa. A za vas koji niste bili na Modravama, u nekoliko riječi pokušat ćemo prenijeti što za Modrave znači taj jedan mali brod.

SKAC poziva na duhovne vježbe u šutnji

SKAC Palma organizira duhovne vježbe u šutnji u trajanju od 3 dana za studente i radnu mladež od 18 do 35 godina. U sklopu promocije ovog programa, na mrežnim stranicama SKAC-a možete pronaći tekst pod nazivom Izvor želja. 

SKAC podcast-"Katolička vjera je moje životno zvanje”

Fides catholica mea est in vita vocatio – Katolička vjera je moje životno zvanje”. Riječi su to blaženog Ivana Merza koje najbolje oslikavaju ono u što je vjerovao i živio. U novoj epizodi #SKACpodcasta Krešimir je ugostio Roberta Matečić kako bi razgovarali o blaženikovom životnom putu, preko obrazovanja u Beču i Parizu, sudjelovanja u I. svjetskom ratu, te u konačnici laičkom apostolatu u Zagrebu. Zašto Ivan Merz slovi kao "uzor mladeži"? Može li posvećeni laik odgovoriti na pitanja mladih o ljubavi i čistoći? Kako je isusovačka duhovnost utjecala na duhovno formaciju blaženika? Odgovore na pitanja saznajte u novoj epizodi SKAC podcasta.

SKAC organizira duhovne vježbe u šutnji za studente i radnu mladež

SKAC organizira duhovne vježbe u šutnji "Više u dubinu" za studente i radnu mladež od 18 do 35 godina. Duhovne vježbe su za one osobe koje žele urediti svoj život po Božjem. Za one osobe koje mogu i žele proživjeti sedam dana osamljivanja, tišine, odmaka od svijeta, intenzivne osobne molitve i produbljivanja molitvenih iskustava kroz razgovore s pratiteljem.

SVJEDOČANSTVO Bez herojstva nema puta za Kristom niti kršćanstva

"Odveli smo ga kod Blage, a on ga je pogledao 'imenom svojim', svojim blagim očima i rekao 'mali jesi li ti gladan'? Srpski tenkista je odgovorio da je. Blago je pred njega stavio vrbovečki narezak i komad kruha te rekao 'sjedi i jedi'. Nakon što je neprijatelj pojeo, Blago ga je tek tada pitao ono što ga zanima."

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja