Budi dio naše mreže

U bazilici Isusove muke u Getsemanskom vrtu, kardinal Pierbattista Pizzaballa, latinski patrijarh Jeruzalema zaredio je za đakone sedmoricu mladih salezijanaca, a među njima je i jedan Hrvat Ivan Dvoraček.

/ Ivana Markić

Dana 9. lipnja, u bazilici Isusove muke u Getsemanskom vrtu, kardinal Pierbattista Pizzaballa, latinski patrijarh Jeruzalema, predvodio je đakonsko ređenje sedmorice mladih salezijanaca koje su pozvani da služe narodu Bogu a posebno mladima koji su najpotrebniji.

Sedmorica novozaređenih đakona dolaze s četiri kontinenta: Europe, Oceanije, Afrike i Azije. Svatko od njih prošao je jedinstveno putovanje, od svojih domova do do ulaska u Salezijansku zajednicu i konačno do Jeruzalema, gdje su nekoliko godina nastavili studij teologije na Jeruzalemskom kampusu Salezijanskog papinskog sveučilišta. Među njima je i Hrvat Ivan Dvoraček, član Hrvatske salezijanske provincije.

Na euharistiji su bili nazočni brojni svećenici – dijecezanski i redovnički iz raznih krajeva svijeta, provincijali, odgojitelji i prijatelji ređenika, među njima i veleposlanica države Hrvatske u Izraelu – Vesela Mrđen Korač.

Misno slavlje je prošlo u radosti dijeljenoj među ređenicima i svim uzvanicima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja