Budi dio naše mreže

Jake kiše ni danas neće posustati. Podržimo molitvom sve koji su stradali u poplavama i one koji pomažu u obrani od poplava.

/ im

Vodostaji Korane i Kupe u Karlovcu i dalje rastu, i u srijedu u 9 sati razina obje rijeke iznosi 831 centimetar, a na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava i sve su nadležne službe na terenu, a u pomoć su stigli  pripadnici Državne interventne postrojbe iz Rijeke, javlja Hina.

Isto tako u Hrvatskoj Kostajnici gdje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava, vodostaj Une u protekla 24 sata porastao je 52 centimetara i u srijedu ujutro iznosio je visokih 490 centimetara, a Kostajnici prijete i podzemne vode i Una iz BiH.

17.05.2023., Hrvatska Kostajnica – Rijeka Una kod Hrvatske Kostajnice u 24 sata je narasla dodatnih pola metra i poplavila i vise djelove grada, zatvorena je i cesta do granicnog prijelaza.

U tijeku je i evakuacija stanovništva u Hrvatskoj Kostajnici.

17.05.2023., Hrvatska Kostajnica – Rijeka Una kod Hrvatske Kostajnice u 24 sata je narasla dodatnih pola metra i poplavila i vise djelove grada, zatvorena je i cesta do granicnog prijelaza.

Nakon velikih i obilnih kiša na vrgoračkom području došlo je do poplave polja jagoda na otvorenom, a voda je ušla i u plastenike, zbog čega je na koliko dana obustavljena berba.

Molitva za stradale u poplavama!

Svemogući vječni Bože, Ti nas tješiš u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas Ti same tješiš (usp. 2 Kor 1,3-4).

Molimo te olakšaj patnje svima stradalima u poplavama. Utješi njihova napaćena srca snagom svoje ljubavi. Ti i najveće stradanje možeš preobraziti u dobro; Tebe, koji si muku i smrt Isusa Krista preobrazio u uskrsnuće i naše spasenje, molimo da izliješ milost istinske ljubavi i solidarnosti kako bismo mogli sebe davati za druge i za njih umirati; jer onaj koji za drugoga ne umire, taj odumire. Ispuni naša srca božanskom ljubavlju kako bismo pomogli braći i sestrama u nevolji. Jer kao što su obilate patnje Kristove u nama, tako je po Kristu obilata i utjeha naša (usp. 2 Kor 1,5).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja