Budi dio naše mreže

Vođen potrebama korisnika dviju sestrinskih nacionalnih ukrajinskih organizacija, Caritasa Spes i Caritasa Ukrajina, Hrvatski Caritas u petak, 27. svibnja 2022., uputio je u Ukrajinu novi tegljač s 18,5 tona raznovrsne humanitarne pomoći vrijedne gotovo 350.000 kuna.

/ im

Osim različitih prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština u najnovijoj se pošiljci nalaze i invalidska pomagala, kolica i hodalice, koje su, nažalost, sve potrebnije među ratnim
stradalnicima u Ukrajini.

Pomoć namijenjenu Caritasu nadbiskupije Ivano Frankivsk prikupio je Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, dok je većina proizvoda, koje su darovali pojedinci u Riječkoj nadbiskupiji i Dubrovačkoj biskupiji, kao i onih koje je prikupljenim novčanim darovima hrvatskih građana i tvrtki pribavio Hrvatski Caritas, upućena Caritasu Transkarpathia Sv. Martina u Mukačevu, koji će je dalje usmjeriti Caritasovoj mreži u jugoistočnim područjima Ukrajine.

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su dosad svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine.
U akciju „Pomoć za Ukrajinu“ Hrvatskog Caritasa može se uključiti: pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen); uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677; uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr; darujući trajne prehrambene i higijenske namirnice koje želite poslati u Ukrajinu u župnim i nad/biskupijskim caritasima diljem Hrvatske

KONTAKT: caritas.croatia@caritas.hr; boris.peterlin@caritas.hr; 015635045; 0912635011

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja