Budi dio naše mreže

U četvrtak 21. travnja na put u Ukrajinu Hrvatski Caritas poslao je svoj 10. i 11. tegljač humanitarne pomoći namijenjene ljudima koji u Ukrajini trpe posljedice okrutnog i razornog rata.

/ im

U proteklih 6-7 tjedana Hrvatski je Caritas razvio plodnu suradnju s ukrajinskim Caritasom Spes, čiji Caritas Transkapathia u Mukačevu, gradiću na jugozapadu Ukrajine, požrtvovno i uspješno prosljeđuje primljenu pomoć u brojne gradove i mjesta diljem Ukrajine, nastojeći – u skladu s prepoznatim potrebama a potom i transportnim i sigurnosnim prilikama – dosegnuti ljude u potrebi što bliže različitim bojišnicama kao i prognanike koji su sigurnost pronašli u nekim ustanovama i kolektivnim smještajima izvan vlastita prebivališta.

U najnovijim dvjema pošiljkama Hrvatski Caritas šalje s jedne strane različite higijenske proizvode: higijenske maramice, pelene za djecu i odrasle, toaletni papir ili higijenske uloške koji su nabavljeni novčanim darovima hrvatskih tvrtki i građana a s druge strane različite prehrambene proizvode i temeljne životne potrepštine koje su hrvatski građani darivali putem svojih župnih i nad/biskupijskih caritasa Gospićko-senjske, Krčke i Varaždinske biskupije te Zagrebačke nad biskupije. Vrijednost ovih dviju pošiljaka od šezdesetak paleta robe je više od 370.000 kuna.

Tegljač prehrambenih proizvoda koji je uoči Uskrsa u Kijev u suradnji s Caritasom Spes otpremio Hrvatski Caritas stigao je na odredište a u Župi sv. Aleksandra, oduševljeno i sa zahvalnosti dočekali su ga don Zvonimir Šesnić, hrvatski svećenik na službi u Kijevskoj biskupiji, sa skupinom ukrajinskih volontera.

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine.

• Pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)

• Uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677

• Uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr

KONTAKT: caritas.croatia@caritas.hr; boris.peterlin@caritas.hr; 015635045; 0912635011

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja