Budi dio naše mreže

Povodom svetkovine svetog Josipa, na četvrtu korizmenu nedjelju, 19. ožujka 2023., Župa svetog Stjepana prvomučenika iz Botinca u Zagrebu organizirala je hodočašće u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

/ im

U hodočašću su sudjelovale humanitarna udruga Izvor ljubavi i udruga hodočasnika sv. Stjepan prvomučenik te molitvena karizmatska zajednica Nanovo rođeni, koje je ovom prilikom ujedinio aktivni župljanin Ivan Pavlić. Osim autobusom, neki hodočasnici su se priključili osobnim automobilima.

Nakon svećeničkog blagoslova, tri autobusa puna hodočasnika uputila su se u jutarnjim satima najprije prema pavlinskom samostanu i župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Sveticama kod Ozlja, gdje su hodočasnici prisustvovali župnoj svetoj misi u 11 sati, te obišli Nazaretsku kućicu Male Marije u blizini samostana, mjesto susreta i molitve za supružnike željne djece.

Hodočasnici su zatim do Nacionalnog svetišta svetog Josipa nastavili put od nešto više od 16 kilometara pješice. Ovo hodočašće je bilo posebno po tome što su sudjelovale mnoge mlade obitelji s djecom, kao i višečlane obitelji iz župe i zajednice, sa sveukupno trideset djece, od kojih su najmlađi hodočasnici bili godinu dana stari.

U poslijepodnevnim satima hodočasnici su stigli u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu, u kojem su svoje osobne nakane, kao i zajedničke nakane hodočašća prikazali Gospodinu po zagovoru svetog Josipa. Nakon prilike za osobnu molitvu, hodočašće se nastavilo do tri kilometra udaljenog rodilišta karlovačke Opće bolnice, ispred koje je održana kratka molitva za nerođene.

Na taj način župa je hodočašće svetom Josipu ujedinila sa župnim hodočašćem za nerođene, koje se održava u Zagrebu već više od deset godina. Nekoliko puta godišnje, u suradnji sa zajednicom Nanovo rođeni, Župa svetog Stjepana prvomučenika organizira hod od crkve do jednog od zagrebačkih rodilišta, sudjelujući tako u pastoralu za nerođene. Stoga je ovo dvadeset kilometara dugo hodočašće, od mjesta molitve za dar života u Sveticama kod Ozlja do Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, uz osobnu pobožnost, bilo ujedno prilika prikazati zajedničku žrtvu i molitve za spas nerođene djece svetom Josipu kao zaštitniku nerođenih.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja