Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zajednica-nanovo-rodeni

'Mladi za mir' – započela misija zajednice Nanovo rođeni u BIH

Molitvena zajednica "Nanovo rođeni" iz zagrebačkog Botinca, u suradnji s Katoličkom karizmatskom obnovom u Duhu Svetom Hrvatske i BiH, održala je duhovnu obnovu od 14. do 17. listopada 2021. godine u Nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku. Cilj ovog susreta bio je okupiti mlade kako bi stvorili molitveno zajedništvo i otvorili se novoj evangelizaciji. Osim zajedničkog druženja i molitve, mladi su slušali niz predavanja o povijesti katolika u Bosni i Hercegovini u svrhu razvijanja svijesti o svojim korijenima i mučeničkoj borbi svojih predaka da se sačuva vjera. Također, i kako bi se otvorili oprostu i pomirenju nužnima za suživot.

NAJAVLJUJEMO Molitveni susret za mlade u Travniku

Molitvena zajednica mladih "Nanovo rođeni" iz Zagreba od 14. do 17. listopada održat će duhovni seminar za mlade u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa "Petar Barbarić" u Travniku. Cilj susreta je okupljanje mladih iz cijele Bosne i Hercegovine i stvaranje molitvenog zajedništva, kako bi se mladi otvorili novoj evangelizaciji.

"Odmor je zapravo ponovno stvaranje duše i tijela"

Odmarati bismo trebali jer nas na to i sam Bog potiče. No, kako doista kršćanski provesti odmor i odmoriti u Bogu, a ne od Njega? Na tu je temu progovorio Matija Ricov, nacionalni koordinator za mlade Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom.

POTRESNO SVJEDOČANSTVO Od ovisnika i beskućnika do muža i oca petero djece

"Nisam mami nikada rekao da ju volim, a volio sam ju. Milijun puta sam htio napraviti tu gestu ljubavi prema njoj, ali nisam to mogao jer ja sam muškarac! Muškarac ne smije pokazivati osjećaje, muškarac treba biti tvrd, a osjećaji su za žene. To me jako boljelo i odlučio sam se ubiti", rekao je to nekadašnji ovisnik, a danas muž i otac petero djece Goran Ćurković tijekom svjedočenja na molitvenom susretu zajednice "Nanovo rođeni".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja