Budi dio naše mreže

"Danas sam ovdje da hodam za život, za svaki nerođeni život od začeća i da slavimo život”, rekla je trudna sudionica Hoda za život u Zagrebu reporterima Hrvatske katoličke mreže Anti Novaku i Anti Peranu.

/ bg

Četvrti nacionalni hod za život u Zagrebu započeo je okupljanjem na Zrinjevcu u 10 sati. Ruta kojom će sudionici hodati je Zrinjevac – Praška – Trg bana Jelačića – Ilica – Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Ćirilometodska – Trg sv. Marka.

Sudionica hoda, sestra Pavla rekla je da je sa Ženskom općom gimnazijom Družbe sestara milosrdnica došla posvjedočiti i radovati se životu. “Na Hodu želimo pomoći koliko možemo kako bismo posvjedočili svi da smo sretni što smo uopće rođeni i da želimo tu priliku svakome kome je Bog udahnuo i dao dar života. Zato se zalažemo i želimo ovaj dan proživjeti u radosti te potaknuti ljude da promisle o vlastitom dostojanstvu, pa tako i o dostojanstvu tek nerođenog djeteta.”

Sestre podržavaju Hod za život

Jedan od volontera, Gabrijel Bačak, uključio se u ovogodišnji Hod u Zagrebu jer smatra da je svaki život Božji dar, kako njegov vlastiti tako i život svakog drugog pojedinog čovjeka. “Jako je bitno posvijestiti tu stvarnost i tu činjenicu da ljudski život počinje začećem. Nažalost, mnoge žene koje abortiraju i obitelji koje to naprave jako teško se psihički nose s tim činom”, naveo je ovaj volonter.

Zagreb slavi život

Hod za život u Zagrebu

Vrijedni reporteri Hrvatske katoličke mreže na Hodu za život u Zagrebu

Brojne obitelji s djecom, bake i djedovi, mladi podržavaju Hod za život i poručuju: “Život započinje začećem!”

Donosimo i dio atmosfere:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja