Budi dio naše mreže

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je poruku sudionicima Hoda za život koji se u subotu, 25. svibnja održava u Zagrebu, Splitu i prvi put u Zadru.

/ hjb

Nadbiskup na početku ističe da mu je silno drago da se osjeća određeno buđenje. “To je buđenje ‘za’. Iako će biti onih koji će biti protiv, koji to smatraju nečim natražnim, iz srednjega vijeka, kako se znaju često izražavati, ja se divim majkama, divim se očevima, divim se mladima, koji usprkos tih negativnih naboja, nastoje očitovati svoj pozitivan stav prema životu. Od srca pozdravljam sve koji će se priključiti Hodu za život i pozivam ih neka se priključe toj pozitivnoj inicijativi. Neka se raduju, neka pjevaju i neka se vesele. Neka podignu glas i kažu: ‘Život je svet, za život se treba zauzimati’ i to, kako je Ivan Pavao II. govorio, svim dopustivim sredstvima.”

Mons. Puljić zahvalio je Bogu što imamo sve više ljudi svjesnih otajstva ljudskog života. “Radujem se Hodu za život u Zagrebu, Splitu i Zadru, a već je bio u Osijeku i Rijeci. Nadam se da će pomoći ta svijest o životu koja nam je jako važna. Važnosti dostojanstva ljudskog života svoj pontifikat posvetio je i sv. Ivan Pavao II. O toj temi Papa je osobito govorio mladima koje je jako volio i s kojima se rado družio. Mladi su nada Crkve i naroda, a Ivan Pavao II. im je znao reći i ‘Vi ste moja nada’. Njima je u više navrata govorio da se otvore životu, da imaju pozitivan odnos prema životu i da vole život. Uz to, svoju brigu osobito je posvetio i obiteljima, jer one su mjesto svetosti života, rađanja života te je poticao majke i očeve da toj tematici pristupaju ozbiljno, sa svetim osjećajem strahopoštovanja i da njeguju život.”

Nadbiskup Puljić izrazio je i dobrodošlicu svima koji će se priključiti Hodu, iako će sam, zbog sudjelovanja na proslavi 20. obljetnice utemeljenja Gospićko-senjske biskupije i 80. rođendana biskupa Bogovića u Gospiću, biti spriječen sudjelovati u Hodu u Zadru, priopćio je Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja