Budi dio naše mreže

Završni koncert festivala Glazbene večeri kod sv. Jeronima održat će se u srijedu 12. kolovoza u župnoj crkvi u Kaštel Gomilici, a nastupit će dvoje velikana hrvatske klasično-glazbene scene: Laura Vadjon na baroknoj violini i Pavao Mašić na novim crkvenim orguljama, izvještava Culturenet.hr.

/ at

Na programu će se ovom prilikom u srijedu naći djela: Lučića, Schmelzera, Dugana, Cecchinija, Castella, Haendela i Klobučara.

Posjetitelji Festivala, ove godine imali su također priliku čuti Hrvatski gitarski kvartet kojeg čine vrhunski gitaristi svjetskog glasa – Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, te na drugom koncertu duet dva međunarodno priznata hrvatska glazbenika Gordana Tudora na saksofonu i Mislava Režića na gitari s programom kojeg čine djela živućih skladatelja, od kojih neka pisana uz upotrebu elektronike i za električnu gitaru. Dodatna zanimljivost ovogodišnjeg Festivala jest čak devet izvedbi djela hrvatskih autora, te jedna praizvedba djela za saksofon i gitaru.

Koncert Laure Vadjon i Pavla Mašića u srijedu 12. kolovoza u župnoj crkvi počinje u 20.30 sati, a ulaz je besplatan. Zbog trenutne zdravstvene situacije broj mjesta u gledalištu bit će ograničen i mole se posjetitelji da dođu na vrijeme, te da se pridržavaju preporuka o sprječavanju širenja koronavirusa.

Festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima održava se u organizaciji Udruge sv. Jeronima i Župe sv. Jeronima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela.

Životopise izvođača i program možete pogledati na Facebook događaju OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja