Budi dio naše mreže

Ključna riječ: glazba

Prisjetimo se prekrasnih uskrsnih napjeva

Za razliku od Božića, u preduskrsnom vremenu nijedan trgovački lanac neće mamiti kupce napjevima ”Ja se kajem” ili ”Prosti moj Bože”. Takvih napjeva nema ni na radijskim postajama jer koju reklamu, osim poziva na ispovijed, pustiti nakon neke takve izvedbe.

HALO, VELEČASNI Smiju li i drugi instrumenti svirati za vrijeme liturgije u korizmi osim orgulja?

Smiju li neki drugi instrumenti osim orgulja za vrijeme liturgije u korizmi svirati u crkvi te kakav je stav Crkve vezano uz uzimanje oralnih kontracepcijskih pilula isključivo zbog liječenja ciste na jajniku neka su od pitanja na koja je, u petak, 24. ožujka u emisiji HKR-a "Halo velečasni!" odgovarao vlč. Damir Ocvirk, župnik župe sv. Josipa sa Trešnjevke u Zagrebu.

Koncertna turneja Alana Hržice

Kako je već najavljeno, Alan Hržica i bend, kreću na turneju po Hrvatskoj. Očekuju ih dva velika koncerta u Osijeku i Splitu.

Ozdravljujuća snaga Psalama

Psalmi ne samo da prilagođavaju naše emocije nekom hvalevrijednom prirodnom ili kulturnom standardu dobrote, oni ih prilagođavaju Kristu, izvoru sve dobrote.

Koji je stav vjernika o glazbi u liturgiji?

Prema anketi koju je proveo US Catholic, većina vjernika smatra kako je glazba vrlo važna u liturgiji, no samo 27 % vjeruje da je važno sudjelovati u pjevanju.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja