Budi dio naše mreže

Ključna riječ: glazba

Koji je stav vjernika o glazbi u liturgiji?

Prema anketi koju je proveo US Catholic, većina vjernika smatra kako je glazba vrlo važna u liturgiji, no samo 27 % vjeruje da je važno sudjelovati u pjevanju.

Preminuo Rajko Dujmić, jedan od naših najvećih skladatelja, nagrađivani glazbenik i vjernik

Hrvatski skladatelj preminuo je od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna. Ostat će u sjećanju mnogih po hitovima poput "Rock me", "Ja sam za ples", "Plava košulja", te domoljubnoj pjesmi koju je napisao sa Zrinkom Tutićem "Moja domovina". Dujmić je osvojio brojne nagrade i surađivao s najcjenjenijim glazbenicima, a osim toga skladao je i pjesmu "Mir vama" u povodu Papina posjeta Sarajevu.

Duhovno-duhovite večeri postaju i glazbene

Iako su zbog novonastale situacije vjernici spriječeni odlaziti u crkvu na misu, svećenici ipak pronalaze načine kako ostati povezani sa svojim župljanima. Poznate "Duhovno-duhovite večeri" na Svetom Duhu preselile su se na Instagram, ali sada s nešto drugačijim nazivom.

Kubanski ansambl Ars Longa u prijateljskom posjetu Hrvatskoj

Ugledni i poznati glazbeni ansambl Ars longa (Havana, Kuba) održat će u četvrtak, 23. siječnja koncert u Đakovu. Koncert je naslovljen “Serenísima una noche”, a na programu je sakralna i svjetovna glazba Latinske Amerike 17. i 18. stoljeća. Organizatori koncerta koji će se održati u dvorani Centra za kulturu s početkom u 19 sati su Đakovačko-osječka nadbiskupija i Grad Đakovo.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja