Budi dio naše mreže

Bračni jubilej, proslavili su na blagdan svetog Stjepana, bračni parovi iz Župe svetoga Mateja apostola i evanđelista u Garčinu. Na poziv župnika Tomislava Karavidovića odazvalo se osam bračnih parova koji su obnovili svoje bračne zavjete.

/ ab/IKA

Pero i Vidosava Oljenik proslavili zlatni jubilej 50 godina bračnog zajedništva, Ana i Petar Jukić 45 godina, a Marija i Tomislav Švedić te Ružica i Marko Matošić obilježili su 40 godina braka. Trideset godina bračnog zajedništva obilježili su Slavica i Igor Smolčić, Katica i Đuro Polić, kao i Marina i Zoran Matijević, a srebrnu obljetnicu, 25 godina, proslavili su Darija i Adam Vinković.

U svojoj propovijedi župnik je jubilarcima istaknuo: „Bog, kada dolazi u ljudsku obitelj, utjelovljuje se u konkretnu obitelj Blažene Djevice Marije i svetog Josipa i time posvećuje obiteljski život. Vi svojim jubilejima želite posvjedočiti vjernost obećanju koje ste jedno drugome dali na vašem vjenčanju, da ste tome obećanju ostali trajno vjerni. Nasljedujući primjer Svete Obitelji ostanite trajni znak cijeloj zajednici da je, uz Božju pomoć, obiteljski život dio vjerničkog poslanja u svijetu.“

Na kraju euharistijskog slavlja jubilarcima je župnik uručio prigodne poklone.

 

Foto: Đakovačko-osječka nadbiskupija

 

Foto: Đakovačko-osječka nadbiskupija

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja