Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjernost

Bog će višestruko nadmašiti obećanja koja nam je dao

Mnogo puta nećeš razumjeti u što vjeruješ, i zašto vjeruješ, i ima li smisla vjerovati. Mnogo puta će ti se cijelo biće opirati vjeri, ali to je onda trenutak za onaj skok u tamu, onaj skok koji je tvoja odluka. Skok koji činiš jer odlučuješ vjerovati, ne zato što sve vidiš i sve ti je jasno, jer to ne bi bila vjera. Ne boj se vjerovati i uvijek imaj tu sigurnost da Bog ostaje vjeran svojim obećanjima.

Garčin: Proslavljeni bračni jubileji

Bračni jubilej, proslavili su na blagdan svetog Stjepana, bračni parovi iz Župe svetoga Mateja apostola i evanđelista u Garčinu. Na poziv župnika Tomislava Karavidovića odazvalo se osam bračnih parova koji su obnovili svoje bračne zavjete.

Vjernost i osjećaji

Brak se ne može graditi na osjećajima. Baš kao i što kuća ne može stajati bez temelja.

Iznimno je važno ponovo otkriti ljepotu vjernosti

Bog, koji nam svoju ljubav besplatno nudi prije nego što je možemo zatražiti, i koji nas ne prestaje ljubiti bez obzira na sve, daje nam se kao izvor naše vjernosti njemu i drugim ljudima.

Bračna ljubav je slika Božje ljubavi prema čovjeku

Svojim privolom partneri ne svjedoče samo svoju uzajamnu privrženost i volju za trajnim životnim zajedništvom, nego i prihvaćaju da je njihov brak i sakrament. To znači da je bračna ljubav slika Božje ljubavi prema čovjeku, znak njegova spasenjskog zahvata u korist čovjeku.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja