Budi dio naše mreže

Siječanjski Veritas-Glasnik sv. Antun Padovanski donosi zanimljiv uvodnik naslova "Novi početak i nove mogućnosti" u kojem glavni urednik fra Vladimir Vidović, potiče da na početku nove godine iskreno rješavamo sve svoje životne probleme, ali samo s Isusom. Budući da nam je Isus svojim rođenjem svima ponudio novi početak, novu i čistu stranicu, odazovimo se i mi i ispišimo je svojim čestitim životom.

/ mp

S novom godinom dolaze i novi suradnici časopisa, stoga fra Milan Gelo donosi cijeli ciklus motivirajućih tekstova na temu Ispunjeni pravom nadom dok dr.sc. Vladimir Grebenar zadire u srž duhovnosti u poduzetništvu.

Sveti Antun Padovanski je svakako „Svetac svega svijeta“. Hodočašće s „Veritasom“ u Padovu iznova ispriča poneko novo svjedočanstvo, stoga HKR-ova urednica Tanja Popec donosi priču Vidu Katalenić, studentice koja svaki izazov riješava upravo sa sv. Antunom.

U novoj rubrici Zaboravljeni simboli, fra Josip Ivanović progovara o različitim oblicima izražavanja poštovanja Bogu. 

Tema broja novog Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga upoznaje nas sa smještajem za mlade i to novootvorenim domom „Da život imaju“ i domom sv. Antuna na Svetome Duhu koji su potpuno besplatni i namjenji najpotrebitijima. Maja Šubarić Mahmuljin pored onoga što nudi pojedini dom donosi i pozitivan osvrt korisnika, mladih osoba, studenata koji su ispisali jedan dio svoga života stanujući u domu.

Urednik fra Vladimir Vidović donosi iscrpan intervju sa Sinišom Kovačićem, glavnim urednikom Hrvatske katoličke mreže (HKM). Godina dana na čelu HKM-a i sve promjene koje su i više nego očite, bile su povod za razgovor sa Sinišom Kovačićem. U iskrenom, srdačnom i otvorenom razgovoru dotaknute su velike medijske teme kao i one iz osobnog života koje nam govore o usitinu velikom čovjeku koji svjedočanstvom vlastitoga života autentično živi svoje kršćansko poslanje.

Nekoliko tjedana života u Irskoj ostavlja dojam poprilično zanimljive zemlje, bogate povijesti, živahnih i temperamentnih ljudi, drevnih običaja i drugoga. Potaknut takvih iskustvom fra Zvonimir Pervan u rubirici Crkva u Europi dotiče se povijesti Irske, našem narodu i Hrvatskom katoličkom misijom u Irskoj, kulturom i drugim specifičnostima vezanim uz ovu zemlju.

Tradicionalno možete pročitati nove epizode Fratarskih zanovijetanja koje u prepoznatljivom duhovitom stilu progovaraju o aktualnim društvenim temama. 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja