Budi dio naše mreže

Pučka kuhinja na Svetom Duhu i u ovim vrućim danima marljivo radi i pomaže svima potrebitima. U Pučkoj kuhinji volontirao je i rektor Sveučilišta prof. dr. sci. Željko Tanjić kojemu od srca zahvaljujemo na dolasku kao i svim studentima i svim volonterima", poručio je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetome Duhu s kojim smo u nastavku popričali o radu Pučke kuhinje tijekom ljeta, nedostaje li im volontera i koje su prednosti volontiranja u Pučkoj kuhinji.

/ Dario Zürchauer

Razgovor s fra Vladimirom Vidovićem o radu Pučke kuhinje u ljetnim mjesecima:

“Volontera nam, Bogu hvala, ne nedostaje. Bogu hvala, imamo ih dovoljno. Preko ljeta radimo kao i u ostatku godine. Izuzetak je kratka pauza oko Velike Gospe, ali na način da osiguramo našim korisnicima sve što im je potrebno i ništa im ne nedostaje. U 7.i8. mjesecu napravili smo razliku u terminu podjele ručka. Ručak se u tim mjesecima dijeli u 11 sati zbog velikih vrućina, pa smo zbog toga odlučili prilagoditi termin. Volontira se od 10.30 pa do završetka podjele hrane do otprilike 13.30 sati. Topli obrok dijelimo vani zbog epidemioloških mjera, pa nam je volonterska pomoć itekako dragocjena. Imamo osiguran dovoljan broj volontera i tijekom ljetnih mjeseci.

Prednost volontiranja u Pučkoj kuhinji jest pokazivanje solidarnosti i kršćanske ljubavi braći i sestrama u potrebi na jedan konkretan način.

Svi koji dođu volontirati imaju drugačiji pogled na korisnike i one u potrebi jer se susretnu sa osobama u konkretnim potrebama i njihovim prilikama. Te osobe su potrebne naše pažnje i ljubavi. To nije nešto apstraktno već vrlo konkretno, a uključivanjem volontera mi smo otvorili našu Pučku kuhinju svima koji su željni pomoći drugima. Mogu se najaviti i na taj način mogu dobiti raspored kada tko dolazi volontirati.

Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta zajedno sa svojim profesorima tijekom cijele godine volontiraju. Ovo ljeto se tome priključio i rektor uz želju da bi volio uključiti Upravu HKS barem jednom mjesečno kako bi na takav način pokazali vlastitim primjerom pokažu blizinu, brigu i poticaj drugim studentima, ali prije svega konkretnu kršćansku ljubav prema našim braćom i sestrama koji su u potrebi.

Ovisimo o pomoći volontera, ali i donatora. Svaka pomoć dobrih ljudi je dobrodošla. Ne treba se opterećivati koliko tko može dati i učiniti, već je važno koliko stvari činiš iz ljubavi i srca. To se itekako vidi.

Volonteri su srce i duša Pučke kuhinje!

Bez obzira na vrućine, uvijek je prisutna i šala među volonterima i korisnicima. Ručak započinjemo molitvom. Često to bude dinamično, ali uz ljudski pristup i lijepe geste bude lakše prebroditi ove vrućine. Naši korisnici to razumiju. Zbog epidemioloških mjera ručak se dijeli vani ispred kuhinje, jer je nemoguće blagovati u kuhinjama, pa se sve što je pripremljeno i skuhano mora nositi iznutra u kućicu, pa to zahtijeva malo više posla za volontere, ali Bože moj, važno je ljude nahraniti!

Korisnici Pučke kuhinje/ Foto: Fra Vladimir Vidović

“Pučka kuhinja na Svetom Duhu i u ovim vrućim danima marljivo radi i pomaže svima potrebitima. Zahvaljujemo svima na donacijama i pomoći, osobito smo ponosni na naše volontere koji su srce i duša ove Pučke kuhinje te koji svojim trudom, ljubavlju i pažnjom doprinose boljem djelovanju. Studenti Hrvatsko katoličko sveučilište (Universitas Studiorum Catholica Croatica) zajedno sa svojim profesorima redovito volontiraju. Danas je volontirao i rektor Sveučilišta prof. dr. sci. Željko Tanjić kojemu od srca zahvaljujemo na dolasku kao i svim studentima i svim volonterima!

Prof. dr. sci. Željko Tanjić/ Foto: Fra Vladimir Vidović

Preporučamo se i dalje velikodušnosti naših donatora i dobroti naših volontera!
Bog vas sve blagoslovio! “

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja