Budi dio naše mreže

Stotinjak mladih hodočasnika iz Varaždinske biskupije na Dan državnosti, 30. svibnja, iskoristilo je neradni dan za zajedništvo s Bogom u prirodi moleći jedinstvenu pobožnost Marijina puta. Pogledajte predivne prizore mladih koji s krunicom u rukama hodočaste Gospi.

/ lm

Jednodnevno hodočašće započelo je okupljanjem u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Klenovniku gdje je okupljene vjernike pozdravio župnik Josip Jagarčec i ukratko im predstavio povijest župe.

Župnik Josip i povjerenik za mlade Marko

Hodočasnici

Hodočasnike je pozdravio i povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Marko Domiter koji ih je ohrabrio poticajnim riječima. Naglasio je da je njihov dolazak na ovo hodočašće zapravo njihovo životno “da” Bogu i Mariji.

Molitva

Nakon molitve hodočasnici su krenuli na put od Klenovnika do kapele sv. Vuka u Vukovoju.

Početak hoda

Hodočasnici

Mladi su prošli put dugačak oko 5 kilometara na kojem se nalazi 15 postaja između kojih se moli 15 otajstava krunice – radosna, žalosna i slavna.

Molitva krunice na postaji

Molitva krunice na postaji

Molitva krunice na postaji

Hodočasnici su oko 11 sati stigli do kapele sv. Vuka gdje su slavili svetu misu koju je predslavio vlč. Marko Domiter. U homiliji je povjerenik za mlade naglasio aktualnost Riječi Božje jer Isus od svakog vjernika traži da ostavi ovozemaljsko i odluči slijediti Njega koji je Put, Istina i Život.

Rekao je da se katolička vjera treba očitovati u svakom segmentu našega života. Prisjetio se riječi pokojnog kardinala Kuharića koji je uvijek naglašavao da naše domoljublje treba biti kršćansko te se ljubav prema domovini treba temeljiti na kršćanskim vrijednostima. Velečasni Domiter potaknuo je sve hodočasnike da mole za svoju zemlju jer će ona imati budućnost jedino ako ćemo ju kao narod povjeriti Bogu.

Sveta misa

Nakon svete mise mladi hodočasnici uputili su se na ručak i okrjepu gdje su kroz pjesmu i veselje još jednom zahvalili Bogu i Majci Mariji na svim darovima te su se ispunjeni Duhom Svetim vratili svojim kućama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja