Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dan-drzavnosti

Sveta misa za domovinu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici i Papinskog hrvatskog zavoda Sv. Jeronima, 30. svibnja u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima u Rimu slavljena je sveta misa za domovinu.

Nadbiskup Kutleša slavio misu za Domovinu

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša predvodio je misno slavlje za Domovinu prigodom Dana državnosti u utorak 30. svibnja u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

30. svibnja - dan kad je rođena hrvatska demokracija

Republika Hrvatska obilježava 33. godišnjicu konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora, ali ovaj nas praznik podsjeća i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.

Kardinal Bozanić: Molimo za domovinu Hrvatsku da u njoj ojača zajedništvo, sloga i pravda, mir i napredak

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je misno slavlje za Domovinu prigodom Dana državnosti u ponedjeljak, 30. svibnja u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu. U koncelebraciji su bili mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, ovogodišnji mladomisnici i okupljeni svećenici Zagrebačke nadbiskupije.

NA DANAŠNJI DAN Konstituiran prvi višestranački Sabor

Na današnji dan, 30. svibnja 1990. godine, utemeljen je prvi demokratski izabrani hrvatski Sabor. Konačno, poslije dugo vremena i raznolikih režima, koji su svojom prisilom ili duhovnom obmanom tjerali hrvatski narod na sam rub opstanka, Hrvati su stekli pravo da budu svoji na svome, da djeluju na crti vlastitih interesa, a ne unutar nametnutog zajedništva, nazivalo se ono Ugarskom, Austrijom, Kraljevskom ili socijalističkom Jugoslavijom.

Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Drage čitateljice i čitatelji, ovim putem koristimo prigodu da u ime djelatnika i suradnika Hrvatske katoličke mreže (HKM), svim državljankama i državljanima Republike Hrvatske, odnosno svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i iseljeništvu, u Bosni i Hercegovini i drugdje u svijetu, te svim ljudima dobre volje kojima je Lijepa Naša u srcu, čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.

VIDEO "Hrvatska vojska je potekla iz naroda i tu smo za narod - S ponosom čestitamo 30 godina hrvatske državnosti!"

Pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske uputili su čestitku svima u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u kojoj je istaknuto da Hrvatska vojska čuva i brani Hrvatsku i svaki hrvatski život s ljubavlju, odgovornošću i predanošću. "Mi smo prisegnuli našim poginulim vitezovima, našem narodu, našoj Hrvatskoj da ćemo s ponosom i dostojanstvom kročiti našim putem."

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja