Budi dio naše mreže

Pogledajte kako su učenici molitvom započeli novu školsku godinu u nekim krajevima Lijepe Naše!

/ ps

Nova akademska godina započela je za školarce diljem Lijepe Naše. Govora o ovoj novoj školskoj godini bilo je puno, posebice jer će se održavati u potpuno novim okolnostima nego dosadašnjim zbog pandemije koronavirusa. Unatoč brojnim promjenama koje su dočekale đake, oni su se za ovu godinu pripremili ne samo kupnjom novih udžbenika i bilježnica, već i duhovno.

Tako je u katedrali sv. Stošije u Zadru zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić prevodio obred blagoslova za početak nove školske godine sa zazivom Duha Svetoga. Sudjelovali su djelatnici i učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II., predstavnici Katoličke osnovne škole Ivo Mašina i Osnovne glazbene škole sv. Benedikta te odgojitelji u sjemeništu Zmajević.

MOLITVA ZA BLAGOSLOVLJENI POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U KATEDRALI SV. STOŠIJE

MOLITVA ZA BLAGOSLOVLJENI POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U KATEDRALI SV. STOŠIJE

A učenici  Nadbiskupijske klasične gimnazije “Don Frane Bulić“ i Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu sudjelovali su na euharistijskom slavlju koje je predvodio splitsko-makarski nabiskup mons. Marin Barišić.

MISA ZA GIMNAZIJALCE SPLITSKOG NKG-A NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

MISA ZA GIMNAZIJALCE SPLITSKOG NKG-A NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

Župnik Župe Kraljice Svete Krunice u Vođincima Ante Šiško pozvao je sve učenike osnovne i srednje škole na duhovnu pripremu za početak nove školske godine. Već u subotu, 5. rujna djeca i mladi imali su priliku slaviti sakrament pomirenja i provesti neko vrijeme u crkvi tijekom trosatnog klanjanja i molitve za duhovna zvanja i vlastite potrebe. Sljedećega dana na večernjoj misi bio je zaziv Duha Svetoga prigodom početka nove školske godine. Sudjelovali su brojni učenici, roditelji i učitelji.

ZAZIV DUHA SVETOGA U VOĐINCIMA

ZAZIV DUHA SVETOGA U VOĐINCIMA

Svoju školsku godinu su misom započeli i učenici Salezijanske osnovne škole u Zagrebu. Mise u crkvama Duha Svetoga na Jarunu i Marije Pomoćnice na Knežiji predvodio je don Branko Bendra, duhovnik škole.

SALEZIJANSKA OSNOVNA ŠKOLA – MISA NA JARUNU

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja