Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misa

Devet načina koji će vam pomoći da ostanete usredotočeni na misu

Suočimo se s tim: borba protiv rastresenosti tijekom mise težak je zadatak za svakoga. Nakon svega, mi smo ipak ljudi. Živimo u užurbanom svijetu. U glavi nam se mota toliko stvari koje potom donosimo na misu, ne uključujući one distrakcije koje se javljaju nakon što sjednemo u svoje klupe.

Svećenik koji je mislio da je propao

Nakon mise na kojemu je bilo tek nekoliko ljudi, ovog svećenika opljačkala su i pretukla dva lopova koji su mu ukrali torbu u kojem je bila njegova Biblija i druge vrijedne stvari. Dolaskom u župnu kuću i previjanjem rana opisao je taj dan kao "najtužniji dan svoga života, neuspjeh službe i najneplodniji dan karijere; ali... nema veze, sve radim s Bogom i za Njega."

Unatoč svemu, ipak pođi u crkvu!

Crkva je bolnica za slomljene, izgubljene, prazne, zbunjene, očajne i odbačene. Svaki grješnik ima budućnost, a svaki svetac ima prošlost. Pa što god da si napravio, što god da radiš, što god ćeš učiniti, možda ti promijeni život ako... u crkvu ipak pođeš.

Čuvajmo svoje svećenike i blagoslivljajmo ih!

Čuvajte svoje svećenike, sjetite se onih koji su vas krstili, krizmali, vjenčali i pomazali. Oni koji služe mise na vaše nakane i mole za vas. Neka Bog blagoslovi naše svećenike u Isusovo ime, našeg vječnog Velikog svećenika. Amen.

Proslavljena misa u povodu 32. obljetnice 110. brigade za poginule branitelje

U povodu obilježavanja 32. obljetnice ustrajavanja 110. brigade Zbora narodne garde, proslavljena je misa za 109 poginulih branitelja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je preč. Dražen Karačić, karlovački dekan u koncelebraciji s prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem Pročelnikom Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu te s drugim svećenicima.

Sveta misa za domovinu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici i Papinskog hrvatskog zavoda Sv. Jeronima, 30. svibnja u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima u Rimu slavljena je sveta misa za domovinu.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja