Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misa

HALO, VELEČASNI? Mole li se u korizmi samo žalosna otajstva krunice?

Što Crkva preporučuje o svakodnevnom sudjelovanju na misi? Mole li se u korizmi samo žalosna otajstva krunice? – neka su od pitanja na koje je u emisiji "Halo, velečasni?" u petak, 10. ožujka odgovarao vlč. Ljubo Vuković, župnik župe Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.

Smije li se misa slaviti izvan liturgijskog prostora i kada?

Liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Što se događa u svetoj misi?", tumačio je u nedjelju 2. listopada u kakvim se prostorima smije slaviti sv. misa i zašto crkve moraju biti posvećene?

Uzvišeno otajstvo svete mise

"Kako je sretan anđeo čuvar koji prati dušu na svetu misu", "Kad bismo stvarno razumjeli misu, umrli bismo od radosti", “Euharistija je moj autoput u nebo", samo su neki od predivnih misli svetaca koje Vam donosimo u nastavku.

Milost svakodnevne mise

Trudim se svakodnevno ići na misu jer volim Isusa, želim provoditi vrijeme s njim, želim mu zahvaliti za sve njegove blagoslove i jer znam da trebam njegove milosti.

HALO, VELEČASNI Koliko je misa potrebno prikazati za pokojnika?

Koliko je misa potrebno prikazati za pokojnika? Kada se pokloniti i prekrižiti prilikom primanja pričesti, prije ili poslije? Na ova i druga pitanja u petak, 11. studenoga u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" odgovarao je vlč. Ljubo Vuković, župnik župe sv. Nikole Tavelića u zagrebačkoj Kustošiji.

Tridesetodnevnica za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti

Tridesetodnevnica za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje u srijedu 6. srpnja i završava u četvrtak 4. kolovoza. "Želja je da se kao narod združimo u zajedništvu molitve i prinosa Bogu s pouzdanjem da će Bog »učiniti puno izobilnije negoli mi možemo moliti ili zamisliti« (Ef 3, 20)", stoji u pozivu na molitvu koji je objavila Katolička obnova u Duhu Svetom.

Studija otkriva da je mnogo katolika "naviklo ne biti u crkvi"

Novo istraživanje koje je proveo Vinea Research ispituje učinke pandemije na pohađanje Crkve i vjeru. Među ključnim nalazima, istraživanje je otkrilo da je značajan dio katolika “naviknuo ne biti u crkvi”. Autori sugeriraju da se, iako općenito ojačani u svojoj vjeri tijekom pandemije, mnogi katolici ipak ne žure vratiti u crkvene klupe.

Moliti je važno prije i nakon mise

Događa se to svake nedjelje. Župljani jure u svoje klupe nekoliko trenutaka prije početka mise. Katolici koji zaborave doći nešto ranije na misu i oklijevaju ostati barem koju minutu nakon mise, propuštaju kritične trenutke koje bi mogli iskoristiti za njegovanje duhovnog života i rast u svom odnosu s Bogom.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja