Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misa

Tridesetodnevnica za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti

Tridesetodnevnica za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje u srijedu 6. srpnja i završava u četvrtak 4. kolovoza. "Želja je da se kao narod združimo u zajedništvu molitve i prinosa Bogu s pouzdanjem da će Bog »učiniti puno izobilnije negoli mi možemo moliti ili zamisliti« (Ef 3, 20)", stoji u pozivu na molitvu koji je objavila Katolička obnova u Duhu Svetom.

Studija otkriva da je mnogo katolika "naviklo ne biti u crkvi"

Novo istraživanje koje je proveo Vinea Research ispituje učinke pandemije na pohađanje Crkve i vjeru. Među ključnim nalazima, istraživanje je otkrilo da je značajan dio katolika “naviknuo ne biti u crkvi”. Autori sugeriraju da se, iako općenito ojačani u svojoj vjeri tijekom pandemije, mnogi katolici ipak ne žure vratiti u crkvene klupe.

Moliti je važno prije i nakon mise

Događa se to svake nedjelje. Župljani jure u svoje klupe nekoliko trenutaka prije početka mise. Katolici koji zaborave doći nešto ranije na misu i oklijevaju ostati barem koju minutu nakon mise, propuštaju kritične trenutke koje bi mogli iskoristiti za njegovanje duhovnog života i rast u svom odnosu s Bogom.

Misa je čin klanjanja

Moglo bi se pogrješno pomisliti da je Božja želja da ga njegova stvorenja obožavaju gotovo stvar taštine. Ali u stvarnosti, ne radi se o tome da On želi biti obožavan, već da je dobro za njegova stvorenja da ga obožavaju jer samo Njemu, kao Stvoritelju obožavanje pripada.

Djeca na misi

Kad je Isus ukorio apostole zbog želje da djecu drže podalje od njega (vidi Mt 19,14), nije mislio na dob ili ponašanje.

Pola sata prije buđenja 'posade' samo smo Gospodin i ja

"Slušam svoj dah dok u tišini sklapam oči i započinjem molitvu. 6 i 30 je ujutro, svi spavaju, svjetlost novog dana koja se pojavljuje s prozora meka je i umirujuća. Za mene je ovo najbolje doba dana."

Pismo mladim roditeljima koji u pandemiji dolaze s djecom na misu

Presretna sam kad vidim obitelji koje se trude svaki tjedan doći na misu i to sada kada je lakše gledati prijenos mise uživo. Sretna sam kad čujem mališane na misi, čak i ako ništa ne razumiju, pa čak i ako su ponekad nervozni. Vi, kao roditelji, izgrađujete snažne temelje za duhovni život svoje djece, čak i ako to trenutno ne primjećujete.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja