Budi dio naše mreže

U četvrtak, 22. svibnja 2023. godine u sjedištu Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu održana su posljednja predavanja Novicijatske škole u akademskoj godini 2022./2023., nakon čega je upriličen svečani čin dodjela diploma polaznicama koje su završile dvogodišnji ciklus.

/ im

U ime Vijeća HRK polaznicama Škole obratila se s. Marija Banić, vrhovna poglavarica zajednice Služavki Malog Isusa.

Ona je polaznice, a osobito one koje su završile Školu ohrabrila riječima „budite uvijek svjesne tko ste i što ste, da ste dragocjene Bogu koji vas ljubi savršenom ljubavlju, i da vas je On izabrao između toliko djevojaka sebi za zaručnice. Kad bi doista shvatile kolika je to milost i čast ne znam bi li to izdržalo vaše srce. Čast je to nad svim častima, bez obzira koji ćete posao u životu obavljati. Sjetite se Blažene Djevice Marije, što je ona u životu radila, a ima li itko veći na zemlji od nje“.

Sestra Marija im je poželjela da ustraju, da gore i izgore iz ljubavi prema Njemu i spasu duša“ rekla je s. Marija, te uručila diplome koje je primilo pet polaznica različitih redovničkih zajednica.

Zahvalnu riječ u ime polaznica uputila je Mateja Mihaljević, novakinja Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije. „Danas izričemo u prvom redu svoju zahvalnost Bogu za milost postojanja ove Škole i svima onima koji su angažirani oko njezine organizacije“, rekla je Mateja Mihaljević, te nastavila „drage diplomantice, današnja diploma je potvrda da na svakom putu treba imati čvrste stavove i postavljene ciljeve.

Na tom putu nismo bile same, stoga dugujemo i posebnu zahvalnost našim magistrama i profesorima.

Pred nama je još jedan novi početak: ulazak u novicijat, nekomu prvi zavjeti, zbog toga usmjerimo svoj pogled na našeg jedinog Učitelja Isusa Krista, kojega u ovoj prilici u svojoj duši molimo da blagoslovi naš prijeđeni put u ove dvije godine. Sa sobom ćemo iz ove prostorije ponijeti stečeno znanje, spoznaje i poticaje koji će nam koristiti u redovničkom životu“, rekla je na kraju Mateja Mihaljević.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja