Budi dio naše mreže

U nedjelju, svetom misom svečano je proslavljena 75. godišnjica Župe bl. Alojzija Stepinca - Salzburg.

/ im
To je ujedno bio i završetak naše duhovne obnove koja je započela u petak. Misno slavlje predslavio je fra Mario Knezović, svećenik franjevac i župnik u Kočerinu. Sveta misa započela je ulaznom procesijom koju su uljepšali članovi folklora u narodnim nošnjama. Okupljene je pozdravio župnik fra Zlatko u ime župe, a u ime župe sv. Andrije gđa. Monika Kaiser.
U svojoj propovijedi fra Mario je tumačeći evanđelje potaknuo vjernike na istinsku autentičnost u svjedočenju vlastite vjere, naglasio je kako nitko ne može nakon današnjeg slavlja ostati isti, a propovijed je zaključio citatom bl. Alojzija Stepinca u kojem blaženik ističe kako našem vremenu trebaju heroji ljubavi, a to herojstvo, kako je zaključio fra Mario, počinje od sasvim jednostavnih aktivnosti i službi u vlastitoj župi i zajednici. Fra Mariju zahvaljujemo na predvođenju duhovne obnove i želimo mu svako dobro u njegovoj župničkoj i svećenićkoj službi.
U ime salzburškog nadbiskupa svetoj misi je nazočio Mag. Harald Mattel, biskupski vikar za djecu i mlade. Svetoj misi nazočili su i predstavnici svjetovnih vlasti, tako se okupljenim vjernicima obratio gosp. Daniel Glunčić, veleposlanik RH u Austriji, gosp. Florian Kreibich, u ime gradonačelnika Grada Salzburga, te Mag. Karl Zallinger u ime gosp. Wilfrieda Haslauera.
Iz Župe zahvaljuju svima na sudjelovanju, te se preporučuju u molitve!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja