Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obljetnica

Proslavljeno 20 godina postojanja Radio Marije Srbije

Svečanom misom zahvalnicom u subotičkoj katedrali sv. Terezije Avilske 27. veljače proslavljen je jubilej – 20. godina postojanja Radio Marije Srbije. Program Radio Marije je prvi puta emitiran 13. studenoga 2003., i tada se prvi puta začuo katolički radio u Srbiji.

Proslava 60. i 80. obljetnice zavjeta Milosrdnih sestara sv. Križa

Na spomendan bl. Alojzija Stepinca, u kapeli Doma sv. Josipa u Samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu u nedjelju 10. veljače, nakon tjedna duhovnih vježbi koje je predvodio fra Krunoslav Kocijan, OFM, tijekom misnoga slavlja proslavljeni su redovnički jubileji sestara.

Molitva za žrtve Domovinskoga rata

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je u ponedjeljak 13. studenoga molitvu pripremljenu za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koju je pripremio vlč. Tomislav Hačko.

Nadbiskup Kutleša uz 25. obljetnicu beatifikacije kardinala Stepinca: On je Božji dar hrvatskom narodu

'Stepinac je dar, Božji dar hrvatskom narodu, u jednom od važnijih trenutaka njegove povijesti. Jer, 'na početku svakoga čovjeka ne stoji slučaj ili sudbina, nego naum Božanske ljubavi', poručio je u subotu, 30. rujna, između ostalog, u homiliji nadbiskup Kutleša na misi prigodom 25. obljetnice proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca u Hrvatskom nacionalnom svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja