Budi dio naše mreže

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 24. veljače u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu, svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio Enu, sedmo dijete obitelji Jurković. Koncelebrirao je domaći župnik Nikola Majcen, a slavlju su nazočili i župljani ove župe.

/ mdj

U homiliji, biskup je čestitao roditeljima poručivši kako je ovo krštenje sedmog djeteta znak da još ima mladih ljudi koji su dovoljno hrabri dati život djeci. „Nažalost, to više nije uobičajeno da svaka obitelj ima više djece, nego je to iznimka i treba čestitati roditeljima poput vas. Biskupi dolaze na ovakva krštenja iz dva razloga. Prvo to je pružiti vam potporu i izraziti zahvalnost Crkve na ovom lijepom događaju, a drugo je, potaknuti sve one roditelje koji mogu imati djece, da ih imaju kako naš narod ne bi nestao“, ustvrdio je biskup. 

Foto: Stjepan Vego/ Krštenje sedmog djeteta obitelji Jurković

U nastavku, biskup je rekao kako pročitano Evanđelje donosi jako važne riječi koje je Isus rekao farizeju Nikodemu: „Trebaš se roditi ponovo, odozgo, jer tko se ne rodi odozgor ne može ući u kraljevstvo nebesko“.  Biskup je dodao i kako farizej to ne shvaća pa mu Isus objašnjava kako je potrebno preporoditi se i nanovo se roditi od vode i Duha Svetoga. „Krštenje je upravo to, podjeljivanje Duha Svetoga. Jedno je rođenje za ovaj zemaljski život, a drugo je nebesko rođenje za život u Bogu. To se postiže i prima, taj novi život, u krštenju i zato je ono, kako se zna reći, vrata vjere. Zadaća je vas roditelja i kume da odgajate dijete da raste u vjeri i da u tome bude poduprto vašim primjerom“, poručio je biskup roditeljima i kumovima. 

Foto: Stjepan Vego/ Krštenje sedmog djeteta obitelji Jurković

Nakon popričesne molitve biskupu je na dolasku zahvalio župnik Majcen kao i na brizi za brojne obitelji Sisačke biskupije. Župnik je i također potaknuo roditelje da svoju vjeru prenesu i ovoj novokrštenici te da se osim za fizičko brinu i za duhovno dobro ovog djeteta. 

Foto: Stjepan Vego/ Krštenje sedmog djeteta obitelji Jurković

Na kraju biskup je još jednom čestitao roditeljima i cijeloj obitelji na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja