Budi dio naše mreže

"Veliko hvala svima koji su branili našu Domovinu i dali svoj život za nju", poručila je mlada umjetnica Eva Vukina na svojem Facebook profilu uz koju je objavila i predivnu sliku koju je sama nacrtala. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

“Ovaj crtež sam napravila prije 4 godine na zidu svoje sobe. Rat koji se odvija na križu koji pritišće Isusova leđa . Isus svakodnevno s nama proživljava naše boli. Ovo je tekst koji sam tada napisala uz sliku. Nosiš na leđima Vukovar, nosiš ga do Golgote, ideš ponovno s njim na križ. Suobličeni ste. Rane krvare, suze teku, gorčina u srcu. Ali, Vukovar je na Tvojim leđima, ide Tvojim putem, putem spasenja, putem svetosti! Pišem i crtam ovo sa suzom u oku i velikom zahvalnošću i suosjećanjem u srcu. Vukovaru, grade moj, zahvaljujući tvom križnom putu danas slobodno koračam ovim prekrasnim hrvatskim tlom. Veliko hvala svima koji su branili našu Domovinu i dali svoj život za nju. Dati svoj život za Domovinu je dati svoj život Bogu. Hvala Ti, Bože, što imamo sveti grad na Nebu. Daj nam snage da nastavimo hrabru borbu za Domovinu za koju je toliko nedužnih ljudi ginulo”, napisala je.

Dati svoj život za Domovinu je dati svoj život Bogu.

A prenosimo njezinu još jednu dirljivu objavu koju je posvetila Vukovaru.

“Gledam u Vukovaru lik Isusa koji je prolazio Kalvariju. Isusa koji je trpio odbačenost,

nepravdu i patnju u krvi i suzama,
s teškim križem na leđima,
na kojem raspet umire.
Ponovno isto proživljava gledajući Vukovar,
kojeg razaraju neprijatelji zbog kojih slane suze teku po Njegovim otvorenim, krvavim ranama.
O kako to boli!
Bože oprosti im jer ne znaju što čine!
On je tu, suosjeća.
Raspet je s njim.
Gleda u nebo i vapi Bogu.
Ispod križa evo Majke tješiteljice s glavom polegnutom na zemlju natopljenu suzama i rukama sklopljenim u molitvu. Opet osjeća onu istu bol u srcu.
Svršeno je!
Došao je kraj patnjama,
početak novog života.
Grad mrtvih postaje gradom živih s novim domom na Nebu.
O sveti Vukovaru, hvala ti što si dao svoj život za mene i ostatak Hrvatske.
Neka ova ilustracija bude moj mali znak velike zahvalnosti ljudima koji su stradali u ratu i njihovim obiteljima. Blagoslovile vas Božje ruke i ruke naše nebeske Majke”.

Eva Vukina je mlada umjetnica koja predivno slika kršćanske motive.

Javnost je s radom Eve Vukine posebno bila upoznata na “Progledaj srcem” kada je ova mlada umjetnica za vrijeme trajanja koncerta u svega nekoliko minuta nacrtala Mariju koja bdije nad Arenom Zagreb. Završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci prije godinu dana kad je obranila diplomsku radnju, a danas živi u Čakovcu gdje je i rođena i odrasla.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja