Budi dio naše mreže

Vjerska radionica za djecu na temu Majka u povodu Majčina dana održana je 7. svibnja u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

/ md

Radionicu su vodile odgojiteljice u vjeri Martina Franičević Feregja i Dubravka Knežević uz asistenciju sestre Ane Gashi, javlja Dubrovačka biskupija.

Budući da je svibanj posvećen majci voditeljice su u uvodnom dijelu razgovarale s djecom o ljubavi koju oni imaju za svoje majke te su to zatim nastojale povezati s ljubavlju vjernika prema Isusovoj majci koja
je i majka svih kršćana.

Na radionici su pričali o osjećajima i situacijama u kojima se katkad djeca nađu i o tome kako ih majka bezgranično voli i štiti. Kroz poticajnu priču o anđelu povezali s to s nebeskom majkom Marijom.

Dječja vjerska radionica / Foto: Dubrovačka biskupija

Djeca su se likovno izrazila izrađujući mamama cvjetiće, čestitke, narukvice i desetice, te su potom zapjevali nebeskoj majci Mariji pjesmicu „Marijo, o Marijo, o kako lijepa si“.

Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije koje je organiziralo radionice najavljuje sljedeće susrete za jesen, te zahvaljuje svoj djeci i roditeljima koji su do sada sudjelovali u ovakvim
druženjima.

Dječja vjerska radionica / Foto: Dubrovačka biskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja