Budi dio naše mreže

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" prof. dr. Alemka Markotić gostovala je 5. travnja u emisiji "Nedjeljom u 2" javne televizije.

/ hjb

Osim na pitanja o situaciji s koronavirusom i svome profesionalnom angažmanu, odgovorila je i na pitanje je li joj vjera važna u životu?

“Da, vjera mi daje snagu. To je dobro što su mi roditelji usadili, ali mislim da nije stvar busanja u prsa da si vjernik nego da se pokuša živjeti što više po načelima vjere. Ja i prijatelje nevjernike vidim i doživljavam ljudima koji žive po tim načelima. I istina je, životni moto mi je ‘Moli i radi’.”

Na podsjetnik kako je nedavno izjavila da joj se Bog u životu očituje svaki dan i što to znači, odgovorila je da to ne znači da ima priviđenja:

“Ne, taj kontakt s Bogom omogućuje da čovjek i dobro i loše koje mu dolazi prihvaća s mirom. Crpim neku snagu iz toga. Mi vjernici sve doživljavamo smireno jer smatramo da je i dobro i loše nama dano od Boga i da se moramo s time suočiti. Drugi ljudi Boga doživljavaju kroz prirodu ili kroz sudbinu ili na neke druge načine.”

Voditelj je spomenuo i nedavni razgovor dr. Markotić s kolegom koji ju je pitao kako može biti znanstvenica i vjerovati u Boga. “A ja sam njega pitala kako ti možeš biti znanstvenik i ne vjerovati u Boga?!”, zaključila je dr. Markotić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja