Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dr-alemka-markotic

Dr. Markotić za Kanu: Treba puno ljubavi u ova teška vremena da bismo ih mogli izdržati

Novi broj kršćanske obiteljske revije Kana u izdanju Kršćanske sadašnjosti donosi niz zanimljivih tema, od duhovnosti, obiteljskih tema, kulture, kršćanskoga života do rubrike „Razgovor“ koju je ovoga puta svojim odgovorima ispunila dr. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, epidemiologinja i aktivna članica Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Kao Svjetski savez mladih smatramo da bismo morali očuvati civilizacijske dosege i poštovati priziv savjesti

"Ljetna škola bioetike i ljudskih prava“ u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska održava se treću godinu zaredom u Šibeniku. Škola traje od 27. srpnja do 2. kolovoza, a cilj je edukacija mladih od 18 do 30 godina te okupljanje stručnjaka iz bioetike i ljudskih prava kako bi problematizirali aktualna pitanja bioetike na interdisciplinaran način. Više o temama i predavačima rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj programskih aktivnosti Luka Poslon.

Dr. Markotić: Ljudima savjetujem da drže socijalnu, ali ne i ljudsku distancu

Dr. Alemka Markotić govorila je o pandemiji koronavirusu, poduzetim mjerama, mogućnošću vraćanja koronavirusa na jesen te postoje li opasnije bolesti koje vrebaju čovječanstvo. "Ljudima savjetujem da drže socijalnu, ali ne i ljudsku distancu. Savjetujem pozornost na higijenu i slušanje epidemiologa i ostalih stručnjaka koji su uključeni u savladavanje ove epidemije. Ne podcjenjujte ovu bolest i ovaj virus jer ako nisu iskusili onaj najgori scenarij u Italiji i Španjolskoj, ne mogu ni zamisliti koji to užas može biti", poručila je.

Dr. Markotić snagu crpi iz vjere

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" prof. dr. Alemka Markotić gostovala je 5. travnja u emisiji "Nedjeljom u 2" javne televizije.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja