Budi dio naše mreže

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, inače župni vikar u župi Sv. Spasa na Mejašima, don Josip Ulić na svom YouTube kanalu pod nazivom Don Mrvica već neko vrijeme objavljuje zanimljiva videa. U svom novom video zapisu povodom početka korizme ugostio je salezijanskog svećenika i župnika župe Marije Pomoćnice u splitskoj četvrti Kman don Ivana Terzu.

/ im

Razgovarali su o važnosti korizme, odricanja i rada na sebi.

Don Ivan Terze istaknuo je da su jedna od najvažnijih stvari u korizmi “bageri” te da često moli “Gospodine, pošalji mi što više bagera kako bih razbio naša kamena srca i dao nam srce od mesa”.

“U korizmi bi najbolje bilo izabrati jednu stvar koju ću iz svog života eliminirati i jednu stvar koju ću dodati. Nemamo snage ići se boriti na sve frontove, a ako odaberem samo jednu stvar ja vjerujem da mogu pobijediti ili izabrati svaki tjedan po jednu stvar i onda živjeti na tjednoj bazi tu jednu stvar. Vjerujem da će tako korizma biti puno kvalitetnija”, rekao je don Ivan Terze.

“Mi ljudi često mislimo da nas Sotona napada i vodi u pustinju, ali Duh je odveo Isusa u pustinju. Isus ne vrši svoju volju, nego volju Očevu. Kad zalutamo u pustinju trebamo znati da Bog nam daje dobro, ali daje nam i loše jer vjerujem da u pustinji možemo završiti i voljom Božjom. U pustinji Sotona Isusa isprobava da vidi kako će On odgovoriti na ono što mu on kaže. Čovjek u rajskom vrtu pao nije prošao probu. Sotona ga je isprobavao i čim je došlo malo panike čovjek je pao. No, Isus je na to sve odgovorio na pravi način. Po uzoru na Krista i mi bi trebali odgovoriti na ona iskušavanja jesmo li pravi vjernici ili nismo. Ova korizma to može vrlo dobro pokazati možemo li pobijediti ili ne možemo”, naglasio je.

Naglasio je da bismo svi trebali biti svjesni Božje prisutnosti u našem životu.

“Vjerujem da nam je ovo privilegirano vrijeme uistinu za neke određene stvari, za svoju duhovnu korist. Vjerujem da nam je ovo korizmeno vrijeme uistinu milosno vrijeme u kojem možemo kroz ovih 40 dana ući u sebe i ući u sobu svoga srca kako bi pronašli sebe. Gospodin je uvijek tu u našem životu, a mi smo ti koji se okrenemo i promijenimo smjer i onda ga ne vidimo. On je uvijek tu i čeka nas. Vjerujem da samo ukoliko pronađemo sebe, onu svoju bit, a to je narav koja nam pokazuje da smo oni koji tražimo Boga i da smo oni koji uvijek čeznu za Bogom, da ćemo vrlo lako osjetiti i da je Bog tu”, zaključio je.

https://www.youtube.com/watch?v=vuXyMDkWeIo

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja