Budi dio naše mreže

Dani zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje te Dani otvorenih vrata Pučke kuhinje na Svetom Duhu i sajam zimnice održani su u subotu i nedjelju, 22. i 23. listopada 2022. u Župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu.

/ mp/IKA

Prvoga dana su svi zainteresirani mogli posjetiti Pučku kuhinju te vidjeti način djelovanja, doživjeti jedan uobičajen dan u kuhinji i upoznati se s njezinim poslanjem.

Polaznici župne kateheze, u pratnji roditelja i animatorica, sudjelovali su u prigodnoj radionici izrade proizvoda od brašna koje su sami pripremili, ispekli i potom podijelili korisnicima Pučke kuhinje.

Na nedjeljnim misama vjernici su zahvalili Bogu za sva dobročinstva i darove koje dobivaju. Nakon slavlja, imali su priliku nabaviti zimnicu pripremljenu u Pučkoj kuhinji. Sav prihod od prodaje namijenjen je djelovanju Pučke kuhinje.

Voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović, OFM Conv., zahvalio je u ime svih korisnika, djelatnika i volontera „svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu karitativnu akciju te pomogli u poslanju i djelovanju Pučke kuhinje“. „Vrijeme je vrlo zahtjevno, različite krize koje se događaju na globalnom planu imaju odjeka i u djelovanju Pučke kuhinje. Podsjećam da redovito, svakoga dana, pripremimo 400 obroka koje podijelimo ljudima u potrebi. Svaka pomoć dobro nam je došla“, dodao je.

„Dobro je činiti dobro. Lijepo je što smo tu jedni za druge. Budimo i dalje ustrajni u ljubavi prema drugima“, pozvao je fra Vladimir.

Svi koji su u mogućnosti donaciju za Pučku kuhinju mogu uplatiti na žiro-račun:
Caritas Župe sv. Antuna
Sveti Duh 33
Zagrebačka banka d. d.
Za Pučku kuhinju na Svetom Duhu
IBAN HR6323600001101567611

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja