Budi dio naše mreže

Ove se godine navršava 31. obljetnica stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika, ali i stradanja u Škabrnji. Hrvatski katolički radio pratit će sva događanja, a program "obojiti" domoljubnim notama.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Više desetaka tisuća ljudi iz cijele Hrvatske, a i šire, doći će u Vukovar odati počast Gradu herojâ, svim hrabrim braniteljima i civilima, svim nestalima i svim žrtvama stradalnicima u Vukovaru. Time se želi očuvati spomen na sve koji su nas zadužili u izgradnji suverene i slobodne Hrvatske, ugradivši u njezine temelje ono najdragocjenije – svoje živote.

Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira već 23. Nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar koje se tradicionalno obilježava pod geslom “Vukovar – mjesto posebnoga domovinskog pijeteta.”

Kolona sjećanja

Program počinje 18. studenoga u krugu vukovarske Bolnice u 10 sati, a Kolona sjećanja u 10:30 kreće, kroz vukovarske ulice, do Memorijalnog groblja.

Ove će godine, s hrvatskim braniteljima Vukovara te članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i preminulih hrvatskih branitelja, prvi put u predvođenju kolone sudjelovati i oni koji su kao djeca preživjeli ratna razaranja Vukovara. U 12:15 predviđena je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju.

Misa na Memorijalnom groblju

Za sve žrtve u Domovinskom ratu misu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata oko 12:45 predvodi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, u suslavlju s više biskupa i svećenika iz svih naših mjesnih Crkvi.

U programu našega radija moći ćete pratiti prijenos misnoga slavlja, kao i javljanja naših reportera iz Vukovara i Škabrnje tijekom prijepodneva.

Sva događanja u Vukovaru i Škabrnji pozorno ćemo pratiti i u našem informativnom programu te na našim društvenim mrežama, a cijeli program bit će obilježen domoljubnom glazbom.

U 18:11 jednominutnom zvonjavom zvona u eteru HKR-a podržavamo i akciju Zvon za Vukovar.

Zvon za Vukovar

Župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić poziva da se na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, točno u 18 sati i 11 minuta, oglase crkvena zvona širom domovine, pozivajući na molitvu i za žrtve i za počinitelje. Preporučio je da duljina zvonjenja bude prikladna i upečatljiva (10 minuta), dovoljno jaka i trajna da pošalje poruku i istakne razliku od uobičajenog zvona.

U 20 sati emitiramo prigodno izdanje emisije “Zašto vjerujem?” urednika Ante Novaka u trajanju od sat vremena.

U emisiji će o svojoj vjeri govoriti pripadnik “Gromova” desetnik Goran Hudika, a emisija će također biti ispunjena domoljubnim pjesmama.

Dodajmo da u petak, 18. studenoga neće biti redovitih emisija “Halo, velečasni?”, “Kreativni kutak za milosni trenutak”, “Kulturne minute”, “S pravom o pravu” i “Hrvatsko narodno blago”.

I toga dana budite s nama, vaš HKR

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja