Budi dio naše mreže

Kao i ranijih godina, u župi svetog Nikole u Čilipima povodom Božića, napravljene su velike jaslice na više od 20 metara četvornih. Ovogodišnja tema je Pelješki most, dugo očekivana investicija s kojom bi dubrovački kraj trajno bio povezan s ostalim dijelom Hrvatske.

/ mp

Na kraju Pelješkog mosta u jaslicama je špilja s novorođenim Isusom, a upravo preko toga mosta k njemu dolaze tri kralja.

Jaslice / Foto: Dubrovnik.net

Kako je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu otkrio župnik župe sv. Nikole don Josip Barišić, već devet godina grade se u toj župi jaslice s aktualnom porukom.

Don Josip smatra kako se nekad putem umjetnosti ljudima približavala Biblija, a danas kad je ona ljudima dostupna, treba ih potaknuti na razmišljanje o biblijskim porukama.

“Pelješki most u jaslicama simbol je povezivanja, a svako povezivanje je simbol božićnog otajstva jer Bog dolazi ljudima i otkupljuje ih od grijeha. Grijeh, odnosno Sotona, dijeli čovjeka od Boga. Stoga ovaj Pelješki most nije znak političkih stajališta, već znak povezivanja našeg kraja s ostatkom Hrvatske, a ujedno i povezivanje Boga s ljudima”, poručio nam je don Josip Barišić.

Jaslice / Foto: Dubrovniknet.hr

Jaslice / Foto: Dubrovniknet.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja