Budi dio naše mreže

Ključna riječ: jaslice

Pred posebnim jaslicama svake večeri okupljaju se župljani na zajedničkoj molitvi za obitelji u Hvaru

Pred posebnim jaslicama koje su postavljene u crkvi sv. Ivana Krstitelja i sv. Antuna Opata (samostanska crkva sestara benediktinki) u župi Hvar od blagdana sv. Obitelji do blagdana sv. Antuna Opata svake večeri u 19.30 sati okupljaju se župljani na zajedničkoj molitvi za obitelji u Hvaru, za sve mlade koji se spremaju za brak i da se otok obnovi novim životom.

Najljepše božićne jaslice sestre Samuele

Najljepše božićne jaslice sestre Samuele Premužić izložene su u Hrvatskoj kući Materina priča u Preradovićevoj ulici u Zagrebu do 6. siječnja 2022. godine.

Otvorena velika izložba jaslica

U petak, 17. prosinca, u 19 sati, Križevačka eparhija u suradnji s Pokretom fokolara Mariapolija Faro u Križevcima, Udrugom Jasličara Jaska – Jastrebarsko i Križevačkim likovnim krugom, a u organizaciji Ureda za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra Križevačke eparhije, u prostorima katedralnog kompleksa u Križevcima otvorila je izložbu jaslica i slika s motivima Kristova rođenja križevačkog slikarskog kruha ”Zima”.

FOTO Pogledajte izložbu 100 jaslica u Vatikanu

U Berninijevim kolonadama na Trgu sv. Petra, četvrtu godinu zaredom, u organizaciji Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, održava se Izložba 100 jaslica u Vatikanu.

Sve što (ni)ste znali o jaslicama

Jedna od najljepših božićnih tradicija je postavljanje jaslica – prikaza rođenja Isusa Krista, koje u božićno vrijeme rese domove, crkve, škole, trgove...

Priprema jaslica idealna je prilika da se povežemo kao obitelj i na kreativan način prikažemo bit Božića: Isusovo rođenje

Gledajući božićne jaslice pitamo se: „Kakav je dan iza nas? Što smo sve doživjeli? Koga smo upoznali?" Tada biramo jednu od figura, životinjsku ili ljudsku, i uz njenu pomoć opisujemo svoj dan. Na primjer: „Osjećam se kao deva. Dan mi je bio dug, a tijelo mi je iscrpljeno. " Ili: „Osjećam se kao pastir jer sam se danas mogao bezbrižno diviti ljepoti prirode i želim vam to reći.“

Zašto postimo, bdijemo i postavljamo jaslice na Badnjak?

"Na Badnjak smo posebno pozvani na budnost pred sam Kristov dolazak i to zahtijeva duhovnu spremnost. Također pozvani smo i na radost jer je Bog uzeo naše tijelo, Bog je uzeo našu narav da bi nas po svojoj žrtvi uzdigao u božanski život", poručio je član Hrvatske provincije franjevaca konventualaca Sv. Jeronima i magistar liturgijskih znanosti fra Zlatko Vlahek koji je trenutno na doktorskom studiju na Papinskom liturgijskom institutu pri Papinskom učilištu Sv. Anselma u Rimu.

Novo mjesto za jaslice u Dubrovniku

U božićnom vremenu ove godine vjernici i svi zainteresirani mogu u Dubrovniku pogledati jaslice koje su prvi put postavljene na prostoru između Biskupske palače i katedrale Gospe Velike u Dubrovniku, u kutu ispod kapelice svetih Kuzme i Damjana.  

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja