Budi dio naše mreže

Ključna riječ: jaslice

Jaslice i križ ukazuju na isto

Nije toliko Njegovo rođenje bacilo sjenu na Njegov život i tako dovelo do Njegove smrti; radije je da je Križ bio tu od početka, i bacao je svoju sjenu unazad na Njegovo rođenje.

Biblijske figure koje bi trebale sadržavati i tvoje jaslice

Iz godine u godinu prikazu scene Rođenja Gospodnjega stalno se nešto dodaje ili oduzima. Kako se ne bismo izgubili – neka nam Biblija bude vodič, i ne zaboravimo – magare! Ukoliko se oslonimo na Sveto pismo, samo je desetak likova prisutno u sceni rođenja, podsjeća Nedjelja.ba.

Fra Stipan Klarić o značenju božićnih simbola

I kod nas se oko 1850. godine počinje pojavljivati običaj ukrašavanja božićnog drvca na što su utjecali upravo ta njemačka tradicija i tadašnji prostorno politički odnosi. Čak i prije širenja običaja kićenja božićnog drvca, kršćanski su domovi na Badnjak bili ukrašavani cvijećem, lovorikama, plodovima i ostalim zimzelenim biljem, za što su uglavnom bila zadužena djeca koja su bila i nagrađena tim plodovima.

Pred posebnim jaslicama svake večeri okupljaju se župljani na zajedničkoj molitvi za obitelji u Hvaru

Pred posebnim jaslicama koje su postavljene u crkvi sv. Ivana Krstitelja i sv. Antuna Opata (samostanska crkva sestara benediktinki) u župi Hvar od blagdana sv. Obitelji do blagdana sv. Antuna Opata svake večeri u 19.30 sati okupljaju se župljani na zajedničkoj molitvi za obitelji u Hvaru, za sve mlade koji se spremaju za brak i da se otok obnovi novim životom.

Najljepše božićne jaslice sestre Samuele

Najljepše božićne jaslice sestre Samuele Premužić izložene su u Hrvatskoj kući Materina priča u Preradovićevoj ulici u Zagrebu do 6. siječnja 2022. godine.

Otvorena velika izložba jaslica

U petak, 17. prosinca, u 19 sati, Križevačka eparhija u suradnji s Pokretom fokolara Mariapolija Faro u Križevcima, Udrugom Jasličara Jaska – Jastrebarsko i Križevačkim likovnim krugom, a u organizaciji Ureda za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra Križevačke eparhije, u prostorima katedralnog kompleksa u Križevcima otvorila je izložbu jaslica i slika s motivima Kristova rođenja križevačkog slikarskog kruha ”Zima”.

FOTO Pogledajte izložbu 100 jaslica u Vatikanu

U Berninijevim kolonadama na Trgu sv. Petra, četvrtu godinu zaredom, u organizaciji Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, održava se Izložba 100 jaslica u Vatikanu.

Priprema jaslica idealna je prilika da se povežemo kao obitelj i na kreativan način prikažemo bit Božića: Isusovo rođenje

Gledajući božićne jaslice pitamo se: „Kakav je dan iza nas? Što smo sve doživjeli? Koga smo upoznali?" Tada biramo jednu od figura, životinjsku ili ljudsku, i uz njenu pomoć opisujemo svoj dan. Na primjer: „Osjećam se kao deva. Dan mi je bio dug, a tijelo mi je iscrpljeno. " Ili: „Osjećam se kao pastir jer sam se danas mogao bezbrižno diviti ljepoti prirode i želim vam to reći.“

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja