Budi dio naše mreže

Povodom 7. Svjetskog dana siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije je u ponedjeljak 20. studenoga podijelio prigodne darivao korisnicima pučke kuhinje sestara Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici u Zagrebu.

/ im

U duhu Papine poruke za 7. Svjetski dan siromaha, koji je obilježen u nedjelju 19. studenoga pod sloganom „Ne okreći lica od siromaha“, zaposlenici i volonteri Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, sestre Misionarke ljubavi i njihovi volonteri svjedočili su ljubav, blizinu i solidarnost sa siromasima. Za svakog od stodvadeset korisnika pučke kuhinje u Jukićevoj ulici u Zagrebu Caritas je pripremio i podijelio prigodne pakete s higijenskim proizvodima.

„Svjesni sve većih potreba i izazova, zahvaljujemo Bogu za uključenost brojnih volontera, kako u župnim Caritasima tako i pri nadbiskupijskom Caritasu, koji se predano posvećuju i pomažu potrebnima pri tom se ne ograničavajući samo na pružanje materijalne pomoći nego slušaju, razgovaraju, pokušavaju razumijeti situaciju i njezine uzroke, kako bi dali odgovarajući savjet i ispravne preporuke, kako nas poziva i Sveti Otac u poruci za 7. Svjetski dan siromaha. Pozivamo nadležne institucije te srodne pomažuće organizacije na snažnije zajedništvo i suradnju u brizi za siromašne kako bi svatko u skladu s primljenim darom i poslanjem uložio još više truda da ljubav urodi plodom i da budu blizu svakom siromahu”, istaknula je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa u prigodnom susretu s korisnicima u Jukićevoj.

Obilježavajući 7. Svjetski dan siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je i proširene kapacitete prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu koje je u nedjelju 12. studenoga blagoslovio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja