Budi dio naše mreže

"Grobnica za nerođenu djecu je plod inicijative 'Najmanji među nama' koju je pokrenula udruga 'Betlehem-Šibenik'. Već neko vrijeme nastojim posjetiti to mjesto i pomoliti se, ali nisam nalazio vremena do ovog trenutka. Nakon molitve koja je iz mene izmamila mnoge lijepe emocije poželio sam zabilježiti ovaj milosni trenutak", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj molitvene inicijative "40 dana za život" Ante Čaljkušić.

/ fe

Čaljkušić se trenutno nalazi na službenom putu u Dalmaciji gdje posjećuje timove inicijative 40 dana za život i suradnike udruge Hrvatska za život. Jedna od njegovih želja bila je posjetiti groblje u Šibeniku kako bi se pomolio pred grobnicom za nerođenu djecu.

“Grobnica je plod inicijative Najmanji među nama koju je pokrenula udruga Betlehem-Šibenik. Već neko vrijeme nastojim posjetiti to mjesto i pomoliti se, ali nisam nalazio vremena do ovog trenutka. Nakon molitve koja je iz mene izmamila mnoge lijepe emocije poželio sam zabilježiti ovaj milosni trenutak. U tom mi je pomogla Marija Šošić iz udruge Hrvatska za život.”

Ovaj vjeroučitelj, teolog i voditelj međunarodne molitvene inicijative za prekid pobačaja 40 dana za život u Hrvatskoj, istaknuo je kako ova grobnica ukazuje na to da se kultura života širi Hrvatskom.

“Podizanje ovakvih grobnica osvješćuje nas sve za istinu. Mnoge druge udruge djeluju u našoj Domovini. Spomenuo bih i inicijativu Hod za život jer njihove zastave možemo vidjeti kako se vijore u glavnom gradu Republike Hrvatske. Zastave nagovješćuju da će se taj hod uskoro i dogoditi.”

Spomenuo je da je udruga Hrvatska za život nedavno održala i svoj prvi pro-life webinar u kojem su predstavljeni projekti za jesen.

“Uz molitvu, veliko duhovno posvećenje i pomoć struke, možemo konkretnim djelima milosrđa pronijeti poruku Za život i očekivati pobjedu kulture života nad kulturom smrti”, poručio je Čaljkušić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja