Budi dio naše mreže

Troje mladih buntovnika u ponedjeljak je skinulo zastavu inicijative "Hod za život" sa stupa ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Događaj su zabilježili prolaznici, a neki od njih su pokušali spriječiti ovaj buntovnički čin.

/ fe

Ove godine prvi put vijore se zastave “Hoda za život obitelj i Hrvatsku” na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta i na Tomislavovom trgu u Zagrebu. U ponedjeljak su dva mladića i jedna djevojka odlučili skinuti zastavu inicijative “Hod za život” unatoč prolaznicima koji su ih opomenuli i snimili.

“Kad vam kćerka zatrudni s 14 godina, hoćete li vi biti za to da ona rodi?”, pitala je mlada buntovnica prolaznika koji se suprotstavio vandalizmu. Prolazniku je nakon što je ukazao na činjenicu da se zastava ne smije trgati postavljeno pitanje: “A na koji način se možemo aktivirati?”

Nakon što su bili upozoreni da će policija biti kontaktirana, mladi buntovnici su nastavili sa svojim planom uz komentare: “Hoćemo li je zapaliti?” i “Zamotat ću se gola u nju i trčati naokolo!”.

Mladi buntovnici zastavu su vratili nakon dolaska policije.

Dodajmo, u subotu će se zastave “Hoda za život” vijoriti i na glavnom zagrebačkom trgu, a fontane će biti oslikane logom ovogodišnjeg Hoda.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja