Budi dio naše mreže

U svom pozdravnom i zahvalnom govoru novozaređeni dubrovački biskup mons. Roko Glasnović rekao je kako se "Bog upisuje na poseban način u svaki trenutak našega života." Prisjetivši se svojih prvih koraka u Crkvi, ministriranja, bogoslovskih dana i onih svećeničkih, naglasio je da je na svakom dijelu bio prisutan netko od svećenika očinski i bratski, te da su mu bili primjer pastoralne ljubavi.

/ fe

U svom pozdravnom i zahvalnom govoru novozaređeni dubrovački biskup mons. Roko Glasnović rekao je kako se “Bog upisuje na poseban način u svaki trenutak našega života.” Prisjetivši se svojih prvih koraka u Crkvi, ministriranja, bogoslovskih dana i onih svećeničkih, naglasio je da je na svakom dijelu bio prisutan netko od svećenika očinski i bratski, te da su mu bili primjer pastoralne ljubavi.

S okupljenim narodom i subraćom svećenicima podijelio je riječi blagopokojnog šibenskog biskupa Srećka Badurine o svećeništvu.

Samo Crkva koja zrači ljubavlju, samo prezbiter koji zrači pastoralnom ljubavlju, privlači i zaslužuje trajno nenačeto povjerenje.

“Prihvatimo li to mjerilo, taj sud nad nama samima, onda nam je lakše razmišljati, lakše nam je priznati i naše slabosti, naše nedostatke, lakše nam je, jer je to Božji put, Božja snaga, Božji Duh. Tako možemo napredovati, usavršavati se, dostizati više razine i višu kvalitetu, i ostvarivati zaista ono za što smo poslani, da narod ne luta kao ovce bez pastira, nego da zaista imaju pastire i da zaista imaju u sebi iskustvo da su ljubljeni zbog njih samih a ne radi nekih interesa, da su ljubljeni pravom pastirskom ljubavlju, pravom Kristovom ljubavlju, i da stoga u njima može rasti sigurnost, smirenost, a onda iskrenost odnosa prema Bogu i iskrenost odnosa prema ljudima. To humanizira, to uzdiže ljude, to smiruje strasti, to ulazi čak u podsvijest, to liječi bjesove. Isusova je ljubav ljekovita. (…) Isus Dobri Pastir kao instrument svog djelovanja poziva, prima, ovlašćuje pojedine osobe, podjeljujući im svoju svećeničku, pastirsku i predvodničku ulogu. I stoga se molimo Duhu Svetom da nas ispuni, da nas prosvijetli, da nas čisti, da nas vodi, da bismo našli uvijek bolja rješenja i uvijek bolje putove, i za nas osobno i za našu pastirsku službu, za našu caritas pastoralis”, kazao je biskup Glasnović.

Na kraju je zaključio: “Neka nam ništa ne bude važnije od Krista. Jer Blaženoj Djevici Mariji, sv. Vlahu, sv. Nikoli, Sv. Roku, blaženima Alojziju Stepincu i Serafinu Glasnoviću Kodiću ništa nije bilo važnije od Krista. Ugledajmo se u njih, molimo njihov zagovor i Božji blagoslov za sve nas. Amen.”

Don Roko Glasnović / Foto: Ivo Kronja

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja