Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-roko-glasnovic

FOTO Svečano otvoren Pelješki most, blagoslovio ga dubrovački biskup

„Radujemo se ovom divnom zdanju“, kazao je dubrovački biskup te podsjetio kako je najveći, najpoznatiji živući most bio sv. Kristofor koji je s jedne obale na drugu nosio ljude na svojim ramenima. „Mostovi nose, mostovi su korisni. Zato je izgrađen ovaj most koji spaja Lijepu Našu u jednu cjelinu. Dok molimo Gospodina da blagoslovi sve nas, sve one koji su se trudili i ugradili sebe, u prvom redu naše pretke i branitelje koji su nam osigurali slobodu, molimo Gospodina da ovo djelo bude dar sviju nas onima koji dolaze.“

Biskup Glasnović: Vjernik je dužan voljeti svoju Domovinu, predivno je da je Pelješki most ujedinio teritorij

Biskup Glasnović je za Hrvatski katolički radio rekao da je Vlada Republike Hrvatske pozvala Crkvu, odnosno splitsko-makarskog nadbiskupa Dražena Kutlešu da blagoslovi most na otvorenju. Međutim, nadbiskup je rekao da most više pripada Dubrovniku i zove se Pelješki pa je zamolio biskupa Glasnovića da ga blagoslovi, iako se polovina mosta nalazi na području Splitsko-makarske nadbiskupije, a polovina na području Dubrovačke biskupije.

Svečano proslavljena 800. obljetnica crkve i samostana sv. Jakova na Višnjici

Svečanom euharistijom, koje je predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović na blagdan sv. Filipa i Jakova, zaključena je u utorak višednevna proslava 800. obljetnice crkve i samostana Sv. Jakova na Višnjici u Dubrovniku. Na slavlju je sudjelovalo desetak svećenika, među njima i benediktinac o. Jozo Milanović s otoka Pašmana.

BISKUP ROKO GLASNOVIĆ: "Dotaknule su me riječi blagopokojnog šibenskog biskupa Srećka Badurine o svećeništvu"

U svom pozdravnom i zahvalnom govoru novozaređeni dubrovački biskup mons. Roko Glasnović rekao je kako se "Bog upisuje na poseban način u svaki trenutak našega života." Prisjetivši se svojih prvih koraka u Crkvi, ministriranja, bogoslovskih dana i onih svećeničkih, naglasio je da je na svakom dijelu bio prisutan netko od svećenika očinski i bratski, te da su mu bili primjer pastoralne ljubavi.

Korijeni novoga dubrovačkog biskupa

U subotu 22. siječnja za biskupa Dubrovačke biskupije bit će posvećen mons. Roko Glasnović, dosadašnji svećenik Šibenske biskupije. U svojim intervjuima odmah nakon imenovanja ponosno je isticao da je janjevačkog podrijetla. Znate li gdje je Janjevo i njegovu povijest?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja