Budi dio naše mreže

Šibenski biskup Tomislav Rogić i umirovljeni biskup Ante Ivas u petak 9. rujna u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku, slavili su misno slavlje u sklopu kojeg je bila i molitva Duhu Svetom za uspješnu novu školsku godinu.

/ md

U homiliji je okupljenim učenicima i djelatnicima škole biskup Rogić poručio kako su po riječima Svetog Pisma dobili upute kako novu školsku godinu učiniti uspješnom, sretnom, ostvarenom.

“Sveti Pavao je govorio o trčanju, natjecanju, ali je kazao da je njemu stalo do nepropadljive nagrade, zato naviješta Evanđelje i zbog Isusa će sve izdržati, kao sportaši kad se natječu za nagradu. U novoj školskoj godini, puno će biti trčanja, natjecanja. Ali da pazimo da jedni druge ne povrijedimo, da jedni drugima pomognemo, da svi dobijemo nagradu – Isusa”, kazao je biskup Rogić.

Ideš drugoga ispravljati, a ne vidiš svoje pogreške? To bi značilo kao da ideš drugome izvaditi trn, a ne vidiš dobro

“U Evanđelju Isus je govorio o učiteljima i o trunu u oku. Ma volite svoje učitelje i učiteljice, oni će sve za vas učiniti. Budite im dobri, pouzdajte se u njih i slušajte ih. A ono s trnom u oku? Kakvi ćemo biti jedni prema drugima?! Ideš drugoga ispravljati, a ne vidiš svoje pogreške? To bi značilo kao da ideš drugome izvaditi trn, a ne vidiš dobro. Moramo najprije pogledati što ćemo kod sebe promijeniti, popraviti, onda ćemo moći i druge savjetovati”, kazao je biskup osvrćući se na pročitano Evanđelje.

Početak školske godine, biskup Tomislav Rogić / Foto: Šibenska biskupija

Učenike je pozvao da budu zahvalni Gospodinu što mogu ići u školu, da odbace lijenost i daju sve od sebe u ispunjavanju školskih obveza, te da budu pažljivi jedni prema drugima. “Učinite svoje roditelje i nastavnice, nastavnike ponosnima i radosnima”, kazao je biskup Rogić.

Prigodno se obratio i utemeljitelj Katoličke osnovne škole umirovljeni biskup Ante Ivas. Istaknuo je kako Katolička škola ove godine ima petnaest godina. Imam veliku želju da cijela ova školska godina bude za pet.

Početak školske godine, biskup Tomislav Rogić / Foto: Šibenska biskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja