Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-tomislav-rogic

FOTO Vanjska proslava sv. Tripuna u Kotoru

Središnji događaj višednevnih Svečanosti sv. Tripuna, zaštitnika Kotora i Kotorske biskupije bila je vanjska proslava održana u nedjelju 4. veljače. Središnje misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović u zajedništvu s brojnim nadbiskupima, biskupima i svećenicima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, objavljeno je na stranici Kotorske biskupije.

Kip Presvetog Srca Isusova vratio se u šibensku bolnicu nakon 77 godina

Kip Presvetog Srca Isusova vraćen je jučer u šibensku bolnicu i njenu kapelicu nakon 77 godina komunističkog izgnanstva. Tim povodom svetu misu predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić uz koncelebraciju biskupa u miru mons. Ante Ivasa i bolničkog kapelana don Tomislava Puljića.

U Sisku završio 5. Mladifest Hrvatska

U organizaciji Marijine legije, uz potporu Sisačke biskupije, od 30. lipnja do 2. srpnja 2023. održan je u Župi sv. Kvirina u Sisku 5. Mladifest Hrvatska pod geslom „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ (Mudr 7, 11).

FOTO Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, upriličeno je u katedrali Sv. Jakova u petak 24. rujna. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, a među koncelebrantima bio je rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić i biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec.

FOTO Biskup Rogić: Daj Bože da svjedočimo i onda kada toga nismo svjesni!

"Možda često nismo ni svjesni da propovijedamo upravo našim načinom života. I ako naša zauzetost oko dobra i međusobno zajedništvo u vjeri, bratskoj ljubavi bude još očitija, i mi ćemo ispuniti našu ulogu za ovo naše vrijeme", rekao je šibenski biskup Tomislav Rogić, predvodeći misno slavlje u šibenskom ženskom dominikanskom samostanu Gospe od Ružarija.

VIDEO 300 godina pobožnosti Gospi od Karavaja u Tisnom

Štovanje Gospe od Karavaja u Tisnom započelo je još davne 1720. godine te su u utorak 26. svibnja Tišnjani obilježili 300 godina pobožnosti Gospi od Karavaja. Saznajte više o svetištu i povijesti pobožnosti koja se proširila iz talijanskog mjesta Caravaggia.

PORCIJUNKULA Biskup Rogić: "Otvorimo oči za Božje darove u prirodi koja nas okružuje"

"Ovo je danas na Visovcu naša Porcijunkula u kojoj se treba dogoditi obraćenje, susret s Bogom i Božjom milosti, otvaranje očiju za Božju ljubav prema čovjeku – od ljepote Božjih darova u prirodi koja nas okružuje do onog najuzvišenijeg Božjeg dara koji smo primili u Sinu Božjemu", rekao je u propovijedi povodom blagdana Gospe od Anđela na otočiću Visovcu šibenski biskup Tomislav Rogić.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja