Budi dio naše mreže

Sisački biskup Vlado Košić slavio je u nedjelju 17. srpnja misu u župnoj crkvi Sv. Ilije Proroka u Donjim Kukuruzarima i krstio Leona, šesto dijete u obitelji Berislava i Nade Jezerčić.

/ md

U homiliji biskup je izlagao poruku Riječi Božje. U prvom čitanju (Post 18) prikaz je pohoda samog Gospodina, u liku triju anđela, Abrahamu koji ih dočekuje velikom gostoljubivošću, a oni njemu i njegovoj ženi Sari obećavaju rođenje sina. Iz tog se primjera vidi da je Bogu stalo do ljudskog potomstva, do rođenja djece. Ali Abraham i Sara, premda su bili već u poodmakloj dobi, dobili su dijete zbog svoje vjere.

U Evanđelju (Lk 10) riječ je o gostoprimstvu koje su Isusu pružile sestre Marta i Marija u Betaniji. Premda je Isus izrazio veće zadovoljstvo slušanjem Marije, i služenje Marte je potrebno – kako uči sveti Benedikt: ora et labora, moli i radi, spajati oba vida hoda s Isusom, molitvu i rad odnosno služenje, mora biti odlika nas kršćana.

Zar nije prihvaćanje brojne djece žrtva? Da, velika ali i potrebna.

Na kraju, osvrnuvši se na Poslanicu svetoga Pavla apostola Kološanima (Kol 1,24) biskup je rekao kako ona govori o trpljenju kojim on pridonosi Kristovu trpljenju. „Zar nije prihvaćanje brojne djece žrtva? Da, velika ali i potrebna. Tako se naime ostvaruju otac i majka kao roditelji i suradnici Božji. Tako i narod i Crkva imaju budućnost. Stoga se mi danas radujemo s njima i osobito jer naš novokrštenik postaje dijete Božje i član Crkve“, zaključio je propovjednik.

Suslavio je župni vikar fra Leopold Palić. Na kraju je biskup uručio dar obitelji Jezerčić, a fra Leopold je najavio u srijedu blagdan župnog zaštitnika svetog Ilije proroka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja