Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sakrament-krstenja

Vlč. Reparinac krstio peto dijete obitelji Vukelić

Vlč. Ivica Reparinac krstio je kao izaslanik Nadbiskupskog duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije, Mateja peto dijete obitelji Vukelić, u nedjelju, 25. rujna na misnom slavlju u 11 sati župe Tijela Kristova u zagrebačkom Sopotu.

Pročitajte zašto je važan sakrament krštenja

Sam Gospodin tvrdi kako je krštenje nužno za spasenje. Stoga je zapovjedio učenicima da naviještaju evanđelje i da krste sve narode. Krštenje je nužno za spasenje onih kojima je evanđelje naviješteno te koji su imali mogućnost da zatraže sakrament. Crkva ne pozna drugog sredstva osim krštenja da zajamči ulazak u vječno blaženstvo; zbog toga pazi da ne zanemari poslanja što ga je primila od Gospodina, tj. da “iz vode i Duha nanovo rađa” sve koji mogu biti kršteni. Bog je spasenje vezao uz sakrament krsta, ali on sam nije vezan svojim sakramentima.

Što je kumstvo u Katoličkoj Crkvi? Tko i kada može biti kum na krštenju?

Budući da mnogi vjernici ne shvaćaju dovoljno ozbiljno pitanje kumstva u Crkvi potrebna je uporna i prikladna kateheza sposobna stvoriti novi mentalitet koji gleda u kumovima na neki način roditelje, vođe, one koji daju primjer koji treba slijediti, oni trebaju biti učitelji duhovnoga života. Kumovi trebaju biti bliski i u službi kumčeta sa savjetima i još više primjerom da bi mu pomogli da sigurno i lako napreduje u nasljedovanju i svjedočenju Krista.

Sakrament krštenja vratio dijete s ruba smrti

Nedavno je u jednom paragvajskom gradu Hitna pomoć primila poziv o jednomjesečnoj bebi u nevolji. U ekipi koja se uputila na intervenciju bio je i Jorge Corvalan koji je, slučajno, bio i bogoslov.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja