Budi dio naše mreže

Šesto dijete u obitelji Ivić, malenog Maura, krstio je na drugu nedjelju došašća, 4. prosinca, dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku.

/ tg/IKA

Tumačeći nedjeljnu evanđeosku poruku biskup Glasnović govorio je o Ivanu Krstitelju i iščekivanju rođenja Božjeg sina. Tijekom došašća u liturgijskim čitanjima susreću se neki likove koji na razne načine upućuju na rođenje Isusa Krista, a to su Izaija, sv. Ivan Krstitelj i Marija.

Biskup Roko Glasnović

Biskup je poručio kako je potrebno pripraviti put kako bi Gospodin mogao doći slušajući kako Ivan Krstitelj, čovjek velike vjere i poniznosti, “opominje i viče u pustinji”. “Našim smo grijehom podigli zid između Boga i nas. Potrebno je ispuniti ponor taštine, prolaznosti, potrebno je sniziti se, spustiti planine naše oholosti i samodostatnosti. To su planine koje dobro poznajemo. Nema kompromisa s grijehom”, istaknuo je biskup Glasnović.

Krštenje djeteta

Potaknuo je da na tom putu upravo uzmemo za primjer sv. Ivana Krstitelja i druge svece koji su svojim životom pokazali kako je obraćenje moguće, kako je moguće pobijediti sebe i susresti se s Bogom. “Dopustimo da nas Bog uvjeri da smo i mi danas glas Božji, nama je ponuđeno Evanđelje. Isus kaže: “Kao što je mene Otac poslao, i ja vas šaljem”. Poslanje je tu i trebamo ga prihvatiti i ispuniti”, kazao je biskup istaknuvši kako je važno da donosimo plodove dostojne obraćenja i budemo vjerodostojni.

Krštenje djeteta

Na kraju mise biskup Glasnović je čestitao u ime cijele zajednice obitelji Ivić te je, prema obredu krštenja, podijelio poseban blagoslov roditeljima djeteta. Svečanom i radosnom ozračju u katedrali pridonio je pjesmom Mješoviti katedralni zbor. Na kraju mise biskup je podijelio paketiće slatkiša okupljenoj djeci i tako obilježio nadolazeći blagdan sv. Nikole.

Krštenje djeteta

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja