Budi dio naše mreže

Virtualna šetnja zagrebačkom bazilikom sv. Antuna Padovanskog omogućena je nakon višemjesečnog rada Odbora za medije Župnoga pastoralnog vijeća župe sv. Antuna Padovanskog i župne Komisije za Baziliku.

/ lm

Kako nam poručuju zaključci Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije: „Važno je poznavati suvremena komunikacijska sredstva i sve ono na što utječu, osobito glede uvjetovanja mišljenja i ponašanja ljudi, da bi se jasnije vidjele nove crte kulture u kojima Crkva živi. Dobro poznavanje svakoga novog medija i njegovo ispravno korištenje, Crkvi je pomoć za poboljšanje razgovora i za promicanje otvorenosti susreta s drugima…“

Virtualna šetnja gledateljima omogućuje „virtualni“ hod Bazilikom. Pritom se može vidjeti svaki detalj Bazilike, svetišta, kapelice te Pučku kuhinju. Šetnja je vrlo informativna, a moguće je čuti pjevanje Noneta franjevaca konventualaca te zvuk orgulja, donosi Zagrebačka nadbiskupija.

„Zajednički je to projekt fratara sa Svetog Duha i vjernika laika, stručnjaka u digitalnoj pismenosti, uz sate i sate provedene u arhivu, listajući po kronikama te brojna istraživanja koja smo poduzeli. Sve je to urodilo ove virtualnom šetnjom. Zahvaljujem od srca svakom bratu i svakom vjerniku koji je sebe ugradio u ovo prekrasno djelo“, istaknuo je župnik i rektor manje bazilike fra Ivan M. Lotar.

„Očito je da je Crkva pozvana u svim okolnostima biti apostolska, biti misijska svojom prisutnošću, svojim izborima, gestama, blizinom. Papa Franjo ju zove ‘Crkvom izlaženja’. To je Crkva koja, snagom Duha koji joj je dan i snagom otajstvene naravi, poduzima obnoviteljske korake, ulazeći u sve prostore življenja… radi blizine svakome čovjeku, donoseći Radosnu vijest i očitujući evanđeoske razloge zauzimanja za dobro“, nastavljaju zaključci Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Virtualna je šetnja samo početak digitalne modernizacije i obnove kojom Bazilika svetog Antuna hodočasnicima širom otvara svoja vrata, a šetnju je izradila tvrtka Virtualno 360, na inicijativu gospodina Ivana Ivoša.

U devetnici uoči blagdana svetog Antuna bit će javno predstavljena nova, moderna, vrlo informativna i izrazito funkcionalna internetska stranica.

U virtualnu šetnju bazilikom sv. Antuna krenite na poveznici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja