Budi dio naše mreže

"Može li se duhovno rasti uz glazbu?" bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 22. studenoga. Povod emisiji bila je "Noć moćnog slavljenja" koju će velikogorički band Emanuel u svome gradu predvoditi ove subote.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Voditelj Emanuela Domagoj Pavin poželio je da “Noć moćnog slavljenja” zaista bude nešto više od običnog koncerta. Naglasio je da se, od njihovih početaka, prije 17 godina, bitno promijenila i duhovna scena i pristup tome, ali i sama glazba.

Janja Turković s Laudato televizije govorila je o duhovnim koncertima koji se organiziraju od 2014., ponajprije u Hypo centru, potom u Ciboni. Za sljedeću je godinu najavila nastup u zagrebačkoj Areni te zaključila: “Vjerujemo da ćemo ispuniti Arenu!

Petar Buljan iz Božje pobjede podsjetio je da oni nisu jedan od glazbenih sastava, nego molitvena zajednica:

Kao pripadnici katoličkoga Karizmatskog pokreta imamo poslanje širiti iskustvo krštenja u Duhu Svetom, ali i iskustvo slavljenja. I to se, kao jedna katolička karizmatska zajednica, trudimo prenijeti svojim nastupima i cjelokupnim stvaralaštvom. Naime, iskustvo slavljenja ne možete dobiti baš svugdje.

Božja pobjeda često gostuje po Hrvatskoj i svojim nastupima pokušava ispuniti svojevrsnu duhovnu glad vjernika za tim iskustvima.

Pokušavamo popuniti određenu prazninu koja je ponegdje nastala zbog određenih nedostataka u pastoralu, s obzirom da su svećenici opterećeni zbog administrativnih i najrazličitijih drugih okolnosti”, posvjedočio je Petar Buljan.

Pavin je istaknuo jedan od problema s kojima se susreće duhovna glazbena scena u Hrvatskoj: “Župe polako umiru, a nekada je bilo puno bendova po gradu. Svi smo znali za Fidese, Navještenje, Božja slava band, Sve boje ljubavi, zbor Izvor, Čedu Antolića… A zašto život i stvaralaštvo u župama odumire, to je tema za posebnu emisiju!”

Zapitao se i o načinu pristupa publici. “Moramo biti još izravniji i govoriti istinu, bez lažnih obzira. Moramo slušatelje isprovocirati, a možda ćemo nekoga i ‘nažuljati’. Međutim, a tome smo svjedočili više puta, nekome to može biti početak puta prema vjeri i sakramentima”, zaključio je voditelj Emanuela Domagoj Pavin.

Pogledajte snimku spomenute emisije:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja