Budi dio naše mreže

"Svako jutro kada se probudim molim krunicu uz vaš radio. Sad ću tijekom jutarnje molitve krunice pred očima imati i vaša lica. Želim vam čestitati i zahvaliti na vašem radu, a ne moram vam ni govoriti ili isticati, jer to sami znate i svjesni ste koliko je važno da riječ evanđelja dopre do onih koji se nalaze u svojim domovima, a nepokretni su, bolesni i osamljeni", rekao je tijekom posjeta Hrvatskoj katoličkoj mreži novi apostolski nucnij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

/ HKM

Dobrodošlicu apostolskom nunciju izrazili su ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina te glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić. Apostolski nuncij s okupljenim djelatnicima Hrvatske katoličke mreže podijelio je zanimljivost da svako jutro sluša Hrvatski katolički radio.

“Svako jutro kada se probudim molim krunicu uz vaš radio. Sad ću tijekom jutarnje molitve krunice pred očima imati i vaša lica. Želim vam čestitati i zahvaliti na vašem radu, a ne moram vam ni govoriti ili isticati, jer to sami znate i svjesni ste koliko je važno da riječ evanđelja dopre do onih koji se nalaze u svojim domovima, a nepokretni su, bolesni i osamljeni. Hvala lijepa”, rekao je nadbiskup Lingua djelatnicima HKM-a.

Monsinjor Svalina istaknuo je tijekom razgovora s Nuncijem kako u prostorima Hrvatske biskupske konferencije djeluju Informativna katolička agencija, Hrvatski katolički radio i Novi mediji.

“Nadamo se da smo kroz proteklo vrijeme uspjeli kvalitetno integrirati postojeće ustanove i uspostaviti nove platforme koje djeluju na društvenim mrežama, a sve to zahvaljujući ljudima koji svojim trudom i radom žele doprinijeti širenju evanđelja”, naglasio je mons. Svalina.

Ravnatelj HKM-a poručio je nadbiskupu također da su on i djelatnici zaista počašćeni i zahvalni na njegovom posjetu. “Vrata su Vam uvijek otvorena, želimo biti u službi Crkve i biti glasnik Radosne vijesti svim našim korisnicima”, kazao je ravnatelj Svalina.

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua u posjetu prostorijama Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže

Nadbiskup Giorgio Lingua rođen je 23. ožujka 1960. u Fossanu (Cuneo) u Italiji. Zaređen je za svećenika 10. studenoga 1984. i inkardiniran u biskupiju Fossano. Postigao je doktorat iz kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. srpnja 1992., a obavljao je diplomatsku službu u Apostolskim nuncijaturama u Obali Bjelokosti i u Sjedinjenim Američkim Državama, u Državnom tajništvu Svete Stolice u Odjelu za odnose s državama te u Apostolskim nuncijaturama u Italiji i u Srbiji. Apostolskim nuncijem u Iraku i u Jordanu imenovan je 4. rujna 2010. te 17. ožujka 2015. nuncijem na Kubi. Osim materinskog talijanskog jezika govori francuski, engleski i španjolski.

Nuncij Lingua šesti je predstavnik Svetog Oca u samostalnoj hrvatskoj državi. Njegovi prethodnici bili su mons. Giulio Einaudi (29. veljače 1992. – 4. kolovoza 2003.), mons. Francisco-Javier Lozano Sebastián (4. kolovoza 2003. – 10. prosinca 2007.), mons. Mario Roberto Cassari (14. veljače 2008. – 10. ožujka 2012), mons. Alessandro D’Errico (21. svibnja 2012. – 27. travnja 2017.) i mons. Giuseppe Pinto (1. srpnja 2017. – 16. travnja 2019.).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja