Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mons-giorgio-lingua

Nuncij Lingua: "Marica Stanković se nije bojala osude ljudi, već je mislila na Božji sud"

"Sestra Marica, nadahnuta blaženim Ivanom Merzom, osnovala je prvi svjetovni institut u Hrvatskoj pod imenom Suradnice Krista Kralja s ciljem da okupi plemenite djevojke koje žele posvetiti svoj život Bogu, a u isto vrijeme ostati u svijetu. Živjeti u svijetu, a da ih pritom ne zarobe svjetovnost i logika ovoga svijeta. Svjesna da bi se đavao mogao vratiti sa 7 drugih još gorih zlih duhova htjela se okružiti sa 7 anđela ili još bolje s brojnim Suradnicama", rekao je u svojoj homiliji apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua na euharistijskom slavlju u spomen na službenicu Božju Maricu Stanković na zagrebačkom Jordanovcu u petak 8. listopada.

Mons. Lingua: Sanjajmo velike stvari jer je s Bogom sve moguće!

Povodom desete obljetnice biskupskog ređenja mons. Mate Uzinića na blagdan sv. Josipa u Dubrovniku misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua. U homiliji je istaknuo nekoliko Josipovih karakteristika, od kojih izdvajamo jednu - Josip kao sanjar.

Apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua posjetio je prostore Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže

"Svako jutro kada se probudim molim krunicu uz vaš radio. Sad ću tijekom jutarnje molitve krunice pred očima imati i vaša lica. Želim vam čestitati i zahvaliti na vašem radu, a ne moram vam ni govoriti ili isticati, jer to sami znate i svjesni ste koliko je važno da riječ evanđelja dopre do onih koji se nalaze u svojim domovima, a nepokretni su, bolesni i osamljeni", rekao je tijekom posjeta Hrvatskoj katoličkoj mreži novi apostolski nucnij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

VIDEO Novi nuncij mons. Lingua nazvao kardinala Bozanića

Budući da je u ponedjeljak imenovan novim apostolskim nuncijem u Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua nazvao je telefonom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i izrazio radost što započinje službu u našoj zemlji. Potom je u ponedjeljak popodne kardinal Bozanić uputio i službenu čestitku novoimenovanom apostolskom nunciju mons. Lingui.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja